زرمینه نوابی، بانوی تجارت‌پیشه در شهر پلخمری، مرکز بغلان، با ایجاد کارخانه‌ی تولید کیک‌ و کلچه‌ به ۳۰ بانوی دیگر، زمینه‌ی کار را فراهم کرده است.

بانو نوابی، به سلام‌وطندار می‌گوید که با هزینه‌ی دو میلیون افغانی از سرمایه‌ی شخصی‌اش این کارخانه را ایجاد کرده است و ۳۰ بانوی تنگ‌دست در آن سرگرم کار اند. به گفته‌ی او، بیش از ۱۰ گونه کلچه و گونه‌های مختلف مربا در این کارخانه تهیه می‌شود.

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

او می‌افزاید: «ما اگر ماشین‌آلات کلان، خوب‌ و قیمتی داشته باشیم، می‌توانیم ۱۰۰ تا ۵۰۰ خانم را در این جا به کار بگیریم. خواست ما از آن‌ها این است که کمک کنند تا خانم‌ها دست به کار شوند و فامیل‌های خود را کمک کرده بتوانند.»

بانوانی که زمینه‌ی کار در این کارخانه به آن‌ها مهیا شده است، می‌گویند که با کار در این جا، می‌توانند بخشی از نیازهای خود و خانواده‌ی خود را فراهم کنند.

مرسل، بانویی که در این کارخانه کیک و کلچه می‌پزد، می‌گوید: «بسیاری کسانی که این جا کار می‌کنند، بیوه و بی‌چاره اند. از پولی که در این جا به دست می‌آورند، روزگار خود را پیش می‌برند، بسیاری‌های شان در فامیل خیلی مشکلات دارند. از وقتی که این کارخانه ایجاد شده، برای خانم‌ها بسیار سهولت شده است.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

بی‌بی‌ عاطفه، بانوی دیگری که در این کارخانه کیک و کلچه می‌پزد، نیز می‌گوید: «بلی ما خوش هستیم که دفترها بیایند و از ما حمایت کنند یا دولت از ما حمایت کند که ما کارخانه‌ی خود را کلان‌تر و کارمندان خود را نیز بیش‌تر بسازیم. تولیدات بیش‌تر داشته باشیم که به بازار عرضه کنیم.»

این در حالی است که به دنبال روی‌کارآمدن امارت اسلامی، بیش‌تر زنان در بخش‌های مختلف کار شان را از دست داده اند و تشدید بحران اقتصادی افغانستان، آن‌ها را در وضعیت بدی قرار داده است.

مرتبط با این خبر:

کلیدواژه‌ها: // //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: