مسئولان کارخانۀ «لبنیات شرق/ختیځ لبنیات» در ننگرهار می‌گویند روزانه از ۳۰۰۰ کیلوگرام شیر، انواع مختلف لبنیات تولید می‌کنند که افزون بر ننگرهار به دیگر مناطق کشور نیز فرستاده می‌شود.

به گفتۀ مسئولان، این کارخانه با ۱۵۰۰ مالدار قرارداد دریافت شیر دارد و از شیر دریافتی مسکه، پنیر، دوغ، ماست، چکه و دیگر محصولات لبنی تولید می‌کند.

خالدخان نعمت، مسئول کارخانۀ لبنیات شرق، به سلام‌وطندار می‌گوید که بازار محصولات تولیدی بهبود یافته است، اما به‌دلیل خشک‌سالی آنان نمی‌توانند محصولات کافی به بازار عرضه کنند. او می‌افزاید که روزانه به ۵۰۰۰ کیلوگرام شیر نیاز دارند، اما تنها ۳۰۰۰  کیلوگرام آن را دریافت می‌کنند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

آقای نعمت تأکید می‌کند که اگر حکومت به مالداران، گاو و به واردات لبنیات براساس نیاز بازار، اجازۀ ورود بدهد، آنان می‌توانند در مدت کوتاه نیازهای بازار را رفع کنند.

در همین حال، مسئولان ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ننگرهار می‌گویند که برای پیش‌رفت این کارخانه، به مالداران خوراک حیوانی و دیگر وسایل مورد نیاز داده‌اند و تلاش می‌کنند تسهیلات بیش‌تری در اختیار آنان قرار دهند. اجمل سبحانی، سخنگوی ریاست زراعت ننگرهار، به سلام‌وطندار می‌گوید تلاش دارند که مشکل شیر این کارخانه را نیز حل کنند تا بتواند به اندازۀ کافی لبنیات تولید کند.

از سوی دیگر، شماری از باشنده‌گان ننگرهار می‌گویند که لبنیات تولیدشده در این ولایت بهتر از لبنیات وارداتی است، اما برای خودکفایی نیاز به کارهای اساسی‌ست و حکومت باید تسهیلات بیش‌تری را در اختیار صنعت‌گران قرار دهد.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

با آن‌که کارخانه‌های داخلی انواع مختلف کالا تولید می‌کنند، اما انتقادهایی وجود دارد که در چند سال گذشته با وجود کمک‌های بین‌المللی‌، کار بسیاری برای رشد صنعت کشور انجام نشده و در نتیجه کالاهای تولیدی داخلی، بازار خوبی در کشور ندارند.

کارخانۀ لبنیات شرق با سرمایۀ هفت میلیون دالر ایجاد شده و اکنون ۷۰ تن در آن مشغول کار اند.

مرتبط با این خبر:

کلیدواژه‌ها: //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: