فرمان تازۀ امارت اسلامی دربارۀ مکلفشدن زنان به رعایت حجاب و پوشاندن صورتشان، ترس و نگرانی کارمندان زن در ادارههای دولتی و دانشجویان دختر را افزایش داده است.
در بخشی از فرمان تازۀ امارت اسلامی دربارۀ حجاب زنان آمده است کارمندان زن در ادارههای دولتی در صورتی که حجاب را رعایت نکنند از وظیفه برکنار خواهند شد.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
شماری از کارمندان زن میگویند با آنکه حجاب را بهطور درست رعایت میکنند، اما از برخورد نیروهای امارت اسلامی و محتسبان وزارت امر به معروف و نهی از منکر هراس دارند. آنان تأکید میکنند که وضع چنین محدودیتها روند کاری آنان را مختل میکند و بر روحیۀشان تأثیر منفی میگذارد.
دیبا فرامرز، یک تن از کارمندان ادارههای دولتی، به سلاموطندار میگوید: «این یک دغدغه شده که از لحاظ روحی و روانی مرا آرام نمیگذارد. این حتی بالای کار و وظیفهام تأثیر منفی گذاشته و نمیگذارد کاری که در بیرون از خانه انجام میدهم، به خوبی انجام بدهم.
- وزارت امر به معروف: کارمندان زن ادارههای دولتی یا حجاب شرعی کنند یا برکنار میشوند
- دانشجویان: محدودیتهای وزارت تحصیلات عالی فاجعۀ تحصیلی را در پی خواهد داشت
- آگاهان: فرمان ا.ا دربارۀ حجاب زنان روابط جهان با افغانستان را متأثر میکند
از سوی دیگر، شماری از دانشجویان دختر نیز میگویند که اجباریشدن حجاب، بالای آنان تأثیرات منفی گذاشته و به آنان نشان داده است که امارت اسلامی به گفتههای خود مبنی بر رعایت حقوق زنان در افغانستان متعهد نیست. آنان میافزایند امارت اسلامی در پی آن است که زنان را خانهنشین کند و جلو رشد و فعالیتشان را در بیرون از خانه بگیرد.
مریم مرادی یک تن از دانشجویان در این باره میگوید: «باعث این شده که ما از درسهای خود دلسرد شویم و علاقهیی که قبلاً به درس داشتیم، اکنون نداریم. همچنان فامیل اجازه نمیدهد که ما بیایم درس خود را ادامه دهیم و به ما میگویند درس نخوانید.»
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
گفتنیست که حذف زنان از بدنۀ سیاست، اجازهندادن دختران دانشآموز بالاتر از صنف ششم به مکتب، محدودیت کار زنان در ادارههای دولتی، ممنوعیت سفر زنان و دختران بدون محرم و اخیراً اجباریشدن حجاب از محدودیتهایی اند که پس از رویکارآمدن امارت اسلامی بر زنان تحمیل شده است.