به دنبال بازداشته‌شدن دختران از آموزش و تحصیل در کشور، علاقه‌ی دانش‌آموزان و دانش‌جویان دختر در غزنی به فراگیری پرستاری و قابلگی، افزایش یافته است و بیش‌تر شان به انستیتیوت‌های علوم صحی خصوصی رو آورده اند.

ثنای ۲۰ساله، باشنده‌ی مرکز غزنی که در یکی از انستیتیوت‌های علوم صحی در این ولایت، در رشته‌ی قابلگی درس می‌خواند، می‌گوید پس از این که نتوانسته در رشته‌ی مورد علاقه‌اش تحصیل کند، امیدش برای ادامه‌ی تحصیل را در این انستیتیوت پیدا کرده است. «ما خوش بودیم که برویم در رشته‌ی دل‌خواه خود تحصیل کنیم و از همان رشته بخواهیم خود را به جایی برسانیم؛ اما وقتی که پوهنتون‌های دولتی بسته شد، خواستم که وقتم هدر نرود، این جا آمدم و قابلگی را شروع کردم.»

سلام‌وطندار را در شبکه‌ی «ایکس» دنبال کنید

همین گونه، شماری دیگر از دانش‌جویان دختر در غزنی هستند که چندین ترم در دانش‌گاه‌های دولتی تحصیل کرده اند؛ اما به گفته‌ی آن‌ها، پس از تعطیلی دانش‌گاه‌ها مجبور شده اند که دوباره تحصیلات عالی را در یک رشته‌ی جدید از صفر آغاز کنند.

نادیه که پیش از این تا سمستر پنجم در دانش‌گاه غزنی تحصیل کرده‌ بود، اکنون دانش‌جوی سمستر دوم در رشته‌ی قابلگی است. او، می‌گوید: «بعد از سپری‌کردن کانکور، در رشته‌ی ادبیات فارسی دری کامیاب شدم و پنج سمستر هم خواندم. بعد از این که متأسفانه پوهنتون‌ها بسته شد، ما هم نتوانستیم که به درس‌های خود ادامه بدهیم و این جا ثبت نام کردیم.»

از سویی هم، شماری از این دانش‌جویان با هراس از بسته‌شدن انستیتیوت‌های نیمه‌عالی، می‌گویند که نگران اند تحصیل در رشته‌های پرستاری و قابلگی نیز، بر روی شان منع شود.

منیره، دانش‌جوی رشته‌ی پرستاری در یکی دیگر از انستتیوت‌های علوم صحی در غزنی، می‌گوید: «درس‌های ما خوب پیش می‌رود، هیچ مشکلی نداریم. بیش‌تر استادان ما زنان استند؛ اما در دل‌های ما این ترس است که مبادا امارت اسلامی انستیتیوت‌های ما را بسته کند.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

در همین حال، مسئولان شماری از انستیتیوت‌های علوم صحی در غزنی، می‌گویند که شمار دانش‌جویان دختر در این انستیتیوت‌ها افزایش یافته است. محمدقاسم آریا، معاون علمی انستیتیوت علوم صحی «عمر» به سلام‌وطندار می‌گوید که در سال ۱۴۰۰، ۱۲۰۰ تا ۱۵۰۰ دانش‌جوی دختر در این انستیتوت سرگرم تحصیل بودند که اکنون به ۲۵۰۰ دانش‌جو افزایش یافته است.

او، می‌گوید: «یکی از دلایلش این می‌تواند باشد که بر اساس مسدودبودن پوهنتون‌های دولتی، محصلین نمی‌توانند طبق هدایت امارت اسلامی به پوهنتنون‌ها بروند و به درس‌های خود ادامه بدهند و دوم دلیلش این است که یک فضای کاملاً امن در سطح کشور ایجاد شده و زمینه‌ی بهتر رفت‌و‌آمد مردم و عاری از ترس ایجاد شده است.»

از سویی هم، رسول‌خان نظری، رییس صحت عامه‌ی غزنی، می‌گوید که با فارغ‌شدن دانش‌جویان دختر از رشته‌های پرستاری و قابلگی، سبب ایجاد سهولت در ارائه‌ی خدمات درمانی به شهروندان می‌شود. او، می‌افزاید: «در بخش صحت کم‌بود پرستارها و قابله‌ها را رفع کرده و مشکل تا حدی حل شده است. خوب می‌شود که بعد از این به کیفیت کار شود و پرسنل صحی زن بااستعداد و ملبس به تکنالوژی به جامعه تقدیم شود.»

علاقه‌ی دختران و زنان در غزنی به تحصیل در رشته‌ی پرستاری و قابلگی در حالی افزایش یافته که پس از بازماندن دختران از مکتب و دانش‌گاه، شمار دانش‌آموزان دختر در مدرسه‌های دینی در برخی از ولایت‌ها افزایش یافته است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: