نزدیک به یک ماه می‌شود که باشنده‌گان شهر تالقان، مرکز تخار گواه شدت درگیری‌ها میان نیروهای امنیتی و جنگ‌جویان گروه طالبان‌ا‌ند. براساس گفته‌های مسئولان، در اثر این درگیری‌ها حدود ۱۲ هزار خانواده از سراسر تخار آواره شده‌اند و اکنون در نهادهای تعلیمی و تربیتی معارف شهر تالقان به‌سر می‌برند.

در همین حال، شماری از آواره‌گان جنگ در شهر تالقان می‌گویند که انتظار داشتند مسئولان محلی برای تأمین امنیت‌شان ‌اقدام کنند، اما با فرارسیدن عید قربان انتظارهای آن‌ها بی‌نتیجه به پایان رسید و مقام‌های دولت مرکزی نیز پروایی به آواره‌گی، گرسنه‌گی، زخمی‌شدن و کشته‌شدن‌ آن‌ها نکرده‌اند.

سلام‌وطندار را در یوتیوب دنبال کنید

با این حال، مسئولان در ریاست مهاجران و بازگشت‌کننده‌گان تخار از نبود نهادهای امدادرسان در این ولایت ابراز نگرانی می‌کنند و می‌گویند که در حد توان به نیازهای آواره‌گان پاسخ‌دهی خواهند کرد. اما به گفتۀ آنان، افزایش روزافزون آواره‌های جنگ سبب فراهم‌نکردن قناعت آن‌ها از جانب این اداره شده است.



از سویی هم، شماری از جوانان و باشنده‌گان تخار مقیم کابل نخستین شب عید را با برپایی «چادر تحصن» آغاز کردند. آنان که در تفریح‌گاه مسجد جامع وزیر محمداکبرخان چادر تحصن برپا کرده‌اند، دلیل این حرکت اعتراضی‌شان را بی‌توجهی مقام‌های دولتی در کابل به‌دلیل بدترشدن وضعیت امنیتی تخار عنوان می‌‌کنند. آنان تأکید می‌کنند تا زمانی که سربازان بیش‌تر برای عقب‌زدن حمله‌های طالبان و گشادن حلقۀ محاصرۀ مرکز تخار فرستاده نشود، به اعتراض‌شان ادامه می‌دهند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

عصمت‌الله قربانی، عضو شورای ولایتی تخار و سیدال پیرزاده، از برگزارکننده‌گان این اعتراض به سلام‌وطندار می‌گویند که از ۱۶ ولسوالی تخار و بخش‌هایی از مرکز این ولایت، شمار بسیاری از باشنده‌گان آواره شده‌اند.

آنان می‌افزایند که هرچند در برابر حمله‌های جنگ‌جویان طالبان مقاومت مردمی و نیروهای مشترک دفاعی و امنیتی صورت گرفته است، اما ادامۀ این وضعیت به زیان مردم و دولت خواهد بود. آنان تأکید می‌کنند که در این بخشی از پایتخت زیر نام «عید در خیمه» حرکت دادخواهانه را به‌راه انداحته‌اند تا به وضعیت باشنده‌گان تخار توجه شود.

تخار در شمال‌شرق کشور از ولایت‌هایی‌ست که طالبان بیش‌ترین حمله‌های‌شان را در چند هفتۀ پسین به هدف تصرف مرکز آن داشته‌اند، اما مقاومت‌های مردمی و نیروهای مشترک دفاعی و امنیتی سبب واردنشدن این گروه به شهر تالقان شده‌ است.

نماینده‌گان مردم در شورای ولایتی تخار نیز به این باور اند که اگر رهبران دولت مرکزی نیروهای موجود در این ولایت را درست مدیریت کند، حتی آن‌ها طالبان را از ولسوالی‌ها کنار می‌زنند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: