مسئولان در وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث، میگویند که غزنی، زابل، هلمند، کندهار، کنر، نورستان، پکتیا و پکتیکا، بیشترین ساحات مواد منفجرناشدهی بهجامانده از جنگ را در خود جا داده است که هرازگاهی، از شهروندان کشته و زخمی میگیرد.
نورالدین رستمخیل، رییس انسجام و همآهنگی ماینپاکی وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث، به سلاموطندار میگوید که اکنون ۱۵۰۰ کیلومترمربع ساحات پاکسازینشده از مواد انفجاری در افغانستان وجود دارد که برای پاکسازی آن، سالانه به ۵۰ میلیون دالر نیاز است.
او میافزاید: «فعلاً زمینهی پاکسازی ماینها فراهم شده است و ما برای پاکسازی ۱۵۰۰ کیلومترمربع ساحهی پاکسازینشده، سالانه به ۵۰ میلیون دالر نیاز داریم.»
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
در همین حال، مسئولان در وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث، میافزایند که هماکنون سه مؤسسهی بینالمللی و شش مؤسسهی داخلی با ۶۰۰۰ کارمند در ۲۷ ولایت سرگرم ماینروبی و پاکسازی محلات از مواد منفجرناشدهی بهجامانده از جنگ اند.
با این حال، شماری از خانوادههای قربانیان انفجار ماینهای بهجامانده از جنگ، میگویند که هنوز هم مواد منفجرناشده، سلامت و زندگی آنان را تهدید میکند.
غلامسخی، باشندهی فاریاب که سه روز پیش مواد انفجاری بهجامانده از جنگ، جان کودکی از خانوادهاش را گرفته است، میگوید: «در ولسوالی المار سه روز پیش ماینهای منفجرناشده جان یک کودک خانوادهی ما را گرفت و ما از امارت اسلامی میخواهیم که ساحات بودباش ما را از ماینهای منفجرناشده پاکسازی کند.»
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
گلاحمد، باشندهی هملند، نیز میگوید: «خواست ما از امارت اسلامی این است که ساحات ملوث از مواد منفجرناشده را پاکسازی کند. به خاطر این که نه خود ما گشتوگذار میتوانیم و نه مواشی ما.»
این در حالی است که روز گذشته دفتر همآهنگکنندهی کمکهای انساندوستانهی سازمان ملل متحد (اوچا)، گفته که افغانستان از نظر وجود ماینهای منفجرناشده، آلودهترین کشور جهان است.
گفتنی است که پیش از این، وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث، گفته است که در یک سال پسین، یک هزار و ۴۴۰ تن در اثر انفجار مواد منفجرناشده در ولایتهای مختلف، کشته و زخمی شده اند.