مسئولان اتاق تجارت پکتیا و شماری از بازرگانان این ولایت میگویند، نبود مکان مشخص برای کارخانه، وضعیت جاری کشور و مشکلات مالی و فنی سبب شده است که حدود نیمی از کارخانهها در این ولایت، از فعالیت باز ماند.
نصیر علمیار، مسئول اتاق تجارت پکتیا میگوید که بهدلیل مشخصنبودن مکان مناسب، بیشتر کارخانهها در این ولایت خلاف اصول و مقررات در خانههای مسکونی فعالیت میکنند و ۴۰ درصد از آنها از فعالیت باز ماندهاند. به گفتۀ او، از میان ۸۰ کارخانۀ موجود در شهر گردیز، مرکز ولایت پکتیا ۴۵ آن فعال است و ۳۵ کارخانۀ دیگر غیرفعال شده است.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
نصیر علمیار میافزاید که در کنار نامشخصبودن مکان و مشکلات فنی، آشفتهگی اوضاع سیاسی کشور نیز از عاملهای بستهشدن کارخانهها بهشمار میرود.
- رسم بد دادن دختران در پکتیا پایان یافته است
- از چند سال به اینسو در ۷ ولسوالی پکتیا هیچدختری از مکتب فارغ نشده
- قتلهای هدفمند در پکتیا؛ در یکماه ۱۶ تن کشته شدهاند
- زنان در پکتیا خواهان حق میراث شدند
- درآمد گمرک پکتیا ۵۰ درصد کاهش یافته است
در همین حال، شماری از بازرگانان پکتیا میگویند، با وجود اینکه ۱۰۰۰ جریب زمین در این ولایت به پارک صنعتی اختصاص داده شده؛ اما بهدلیل جنجالها بر سر زمین، کار این پارک صنعتی هنوز تکمیل نشده است.
رحیم، از بازرگانان شهر گردیز به سلاموطندار میگوید که بهدلیل نبود پارک صنعتی، بازرگانان مجبور اند در دیگر کشورها یا ولایتها سرمایهگذاری کنند.
سلاموطندار را در اینستاگرام دنبال کنید
با این حال، محمدحلیم فدایی، والی پکتیا میگوید که کار در بخش ساخت پارک صنعتی برای بازرگانان با جدیت جریان دارد. والی پکتیا میافزاید که آنان آمادهاند به تمام بازرگانانی که میخواهند در این ولایت سرمایهگذاری کنند، برق، زمین و دیگر تسهیلات را فراهم کنند.
به گفتۀ بازرگانان، ساخت پارک صنعتی در شهر گردیز بیشتر مشکلات آنان را رفع و از فرار سرمایه به بیرون از کشور پیشگیری میکند.