مسئولان صنف صنعتکاران کندهار میگویند که بیشتر کارخانههای پارک صنعتی این ولایت، بهدلیل نبود برق بسته و در نتیجۀ آن هزاران تن بیکار شدهاند.
فیضالحق مشکانی، رئیس صنف صنعتکاران کندهار میگوید در پارک صنعتی این ولایت حدود ۳۵۰ کارخانه وجود دارد که ۳۲۰ کارخانۀ آن بهدلیل نبود برق بسته شدهاند و تنها ۳۰ کارخانه فعالیت دارند.
او میافزاید که صنعتکاران و مسئولان برای حل مشکل برق تلاش دارند؛ اما تاکنون راهحلی برای این مشکل پیدا نشده است. آقای مشکانی میگوید که بهدلیل بستهشدن این کارخانهها، حدود ۴ هزار تن بیکار شدهاند.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
از سویی هم، حیاتالله، مسئول یکی از این کارخانههای صنعتی در کندهار میگوید که حکومت پیشین در زمینۀ تأمین برق کمک میکرد؛ اما با رویکارآمدن امارت اسلامی برق آنان همچنان قطع است.
او میافزاید: «از زمان تحولات اخیر، امارت اسلامی نتوانسته است این مشکل را حل کند. در گذشته دولت به ما تیل میداد که با آن میتوانستیم ۱۰ ساعت کار کنیم و متباقی ساعات را با تیل شخصی کار میکردیم. حالا ما تمام روز را با ژنراتورهای شخصی کار میکنیم که هزینههای ما را بسیار افزایش داده است.»
در همین حال، حاجی نصرالله، مسئول یکی دیگر از این کارخانههای صنعتی در کندهار اما میگوید که بیشتر کارخانهها بسته شدهاند و کارخانههایی که فعالیت میکنند، نیز ۳۰ تا ۴۰ درصد کارکنان خود را برکنار کردهاند.
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
با این حال، محمدحنیف حمزه، رئیس برشنای کندهار میگوید که بهدلیل کاهش آب در بند کجکی، برق کاهش یافته و تنها یک توربین در این بند فعال است. او میافزاید که با صنعتکاران دیدار کرده است و تلاش دارند تا برق کارخانهها را بهطور کامل تأمین کنند.
او میگوید: «در کندهار اکنون ۶ تا ۷ مگاوات برق داریم و ۳۳ مگاوات برق دیگر از منابع خورشیدی تأمین میشود. وقتی آب زیاد شود، برق نیز افزایش مییابد. ما با کارخانهداران گفتوگو کردهایم و به آنان قول دادهایم که مشکلاتشان را حل کنیم. ما صدای آنان را به مرکز نیز رساندهایم و مرکز نیز قول داده است که این مشکل را حل کند.»
با وجود اینکه در سالهای گذشته روی برق کندهار پول بسیاری سرمایهگذاری شده؛ اما مشکل برق این ولایت هنوز حل نشده است.