باشندگان ولسوالی جلگه‌ی بغلان، با شکایت از نبود مرکزهای درمانی و قابله در این ولسوالی، می‌گویند که برای دست‌رسی به خدمات بهداشتی، با مشکلات بسیاری روبه‌رو اند.

سیدمیرزا، بزرگ قومی در ولسوالی جلگه‌، به سلام‌وطندار می‌گوید: «در منطقه‌ی ما اصلاً کلینیک وجود ندارد. پرستار/نرس و دوا نیست به ویژه در بهار که با سرازیرشدن سیلاب، راه‌ها خراب می‌شود و نمی‌توانیم خانم‌های باردار را برای ولادت انتقال بدهیم که به خاطر همین بیماران از بین می‌روند. ما شاهد ازبین‌رفتن ۱۰ تا ۱۵ بیمار بوده‌ایم.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

عبدالاول خیری، دیگر بزرگ قومی در ولسوالی جلگه، نیز می‌گوید: «مشکلات ما [در بخش] صحی فراوان است؛ مانند نبود قابله‌ها، نرس‌ها و نبود مرکزهای صحی که در هر قریه باید یک مرکز صحی باشد؛ اما نیست. در بخش نسایی_ولادی مشکلات ما زیاد است. کسانی اند که خود را توسط اسب یا دیگر چیزها از قریه به مرکزهای صحی که در آن جا تنها یکی وجود دارد، می‌رسانند. بیش‌تر مادران در راه جان خود را از دست می‌دهند و کودک هم از بین می‌رود.»

با این حال، مسئولان در شفاخانه‌ی ولایتی بغلان، از پایان کار یک مرکز درمانی در ولسوالی جلگه، خبر می‌دهند و می‌گویند که به زودی محدودیت دست‌رسی باشندگان این ولسوالی به خدمات بهداشتی، برطرف خواهد شد.​

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

مسعود احمدی، رییس شفاخانه‌ی ولایتی بغلان، می‌گوید: «کار یک شفاخانه در ولسوالی جلگه تکمیل شده است. کار این شفاخانه در حکومت پیشین آغاز شده بود و در باره‌ی تشکیلات آن، ما رسماً با مسئولان وزارت صحت عامه صحبت و موضوع را شریک کرده‌ایم. بزرگان نیز به ما وعده داده اند که ان‌شاءالله در ۱۴۰۲ نه تنها در ولسوالی جلگه؛ بل در هر ولسوالی‌ای که مردم به مشکلات صحی روبه‌رو اند، مرکزهای درمانی ایجاد خواهد شد.»

ولسوالی جلگه‌ی بغلان با ۱۴ روستا، چهار هزار خانواده را در خود جا داده است؛ خانواده‌هایی که از سال‌ها به این سو، از دست‌رسی‌نداشتن به خدمات بهداشتی به ویژه خدمات نسایی_ولادی در ولسوالی شان شکایت دارند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: