به دنبال نگرانیها و انتقادهای مقامهای پاکستان از وجود تهدیدهای امنیتی از خاک افغانستان، هیئتی از سوی حکومت پاکستان، به ریاست آصف علیخان درانی، نمایندهی ویژهی این کشور برای افغانستان، به کابل آمده و هماکنون سرگرم گفتوگو با مقامهای امارت اسلامی روی بهبود روابط دوجانبه است.
وزارت امور خارجهی افغانستان، با پخش خبرنامهای اعلام کرده که در دیدار این هیئت با امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه، روی مسائل امنیتی، بازرگانی و مشکلات مرزی و همین گونه چالشهای مهاجران افغان در پاکستان، گفتوگو شده است.
سلاموطندار را در شبکهی «ایکس» دنبال کنید
در خبرنامه همچنان به نقل از امیرخان متقی آمده است که مسائل امنیتی میان افغانستان و پاکستان، بایستی از سوی یک کمیتهی مشترک حل شود و همین گونه، دو طرف بر جلوگیری از رویدادهای ناگوار بر روابط دوجانبه، تأکید کرده اند.
ضیااحمد تکل، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه، با ارسال یک نوار صوتی از این دیدار به رسانهها، گفته است: «در این دیدار دو طرف تأکید کردند که برای حل موضوعات اختلافی باید اقدامات عاجل روی دست گرفته شود و در آینده از هر گونه رویداد مناسب جلوگیری شود.»
همزمان با این، انوارالحق کاکر، نخستوزیر حکومت موقت پاکستان، در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، مبارزه با هراسافکنی را، اولویت کشورش خوانده و تأکید کرده است که حملهها از خاک افغانستان در برابر پاکستان متوقف شود.
با این حال، آگاهان نسبت به پیامد ادامهی این گونه نگرانیهای امنیتی از سوی کشورهای دیگر در برابر افغانستان، نگران اند و تأکید دارند که حکومت سرپرست برای قناعتدادن جهان در راستای مبارزه با هراسافکنی، باید گامهای عملی بردارد.
باقر محسنی، آگاه مسائل سیاسی، در خصوص این مسئله به سلاموطندار میگوید: «امارت اسلامی همواره تلاش به پیداکردن مشروعیت بینالمللی دارد و از سویی هم، جامعهی جهانی شرایطی وضع کرده است که جهان در صورتی به رسمیت میشناسد که امارت اسلامی با تروریزم مبارزه کند و هر گاه این ابراز نگرانیها بیشتر میشود، فاصله بین امارت اسلامی و جامعهی جهانی بیشتر و امارت اسلامی منزویتر میشود.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
ویس ناصری، دیگر آگاه مسائل سیاسی، نیز در این باره میگوید: «اطمینان جهان و مردم افغانستان، زمانی حاصل میشود که حکومت طالبان/امارت اسلامی تمام قوانین و کنوانسیونهای جهانی را رعایت کند و در افغانستان یک حکومت مسئول، پاسخگو و قانونی به میان آید.»
گفتنی است که مبارزه با هراسافکنی، یکی از پیششرطهای جامعهی جهانی برای بهرسمیتشناختن امارت اسلامی است.