امروز چهاردهم جون برابر با روز جهانی اهدای خون است. وزارت صحت عامه در حالی از این روز گرامی‌داشت می‌کند که مسئولان بانک ملی خون از کاهش آمار اهدای خون در ولایت‌ها خبر می‌دهند.

محمدناصر صادق، رئیس بانک ملی خون، می‌گوید که شهروندان کشور دربارۀ اهدای خون آگاهی لازم ندارند و این امر سبب شده است که آنان از اهدای خون به افراد نیازمند خودداری کنند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

او از اداره‌های ذی‌ربط می‌خواهد که کارزار‌های آگاهی‌دهی در رابطه به اهدای خون را به شهروندان راه‌اندازی کنند.

رئیس بانک ملی خون می‌گوید: «در وضعیت فعلی بانک ملی خون در مرکز کابل به هم‌وطنان‌مان خون داده می‌تواند، اما در ولایت‌ها کم‌بودی‌های خود را دارد. در مرکز بیش‌تر از ۴۰ درصد مردم خون خود را اهدا می‌کنند؛ چون مردم آگاه شده‌اند خون اهدا کنند، اما در ولایت‌ها این رقم خیلی کم است.»

از سوی دیگر، صفی‌الله ندیب، نمایندۀ سازمان صحی جهان در افغانستان، می‌گوید که شهروندان کشور هنوز هم از اهدای خون هراس دارند و به این باور اند که اهدای خون سلامت بدن آنان را با خطر روبه‌رو می‌کند.

نمایندۀ سازمان صحی جهان در افغانستان از وزارت صحت‌ عامه می‌خواهد که فرهنگ اهدای خون را در جامعه نهادینه کند. این همه در حالی‌ مطرح می‌شود که جدا از زخمیان جنگ و انفجارها، بیمارانی نیز هستند که تنها راه زنده‌ماندن‌شان دریافت خون از دیگران است.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

مسکا، دختر ۱۵ ساله‌یی‌ست که به بیماری «تلاسیمیا» مبتلا شده و مجبور است ماه دو بار خون دریافت کند. او می‌گوید که برای بهره‌مندی از زنده‌گی طبیعی به خون نیاز دارد و باید به‌طور منظم خون تزریق کند. تلاسیمیا بیماریی‌یی‌ست که بیمار باید در تمام عمر به‌طور منظم خون دریافت کند.

در همین حال، وزارت صحت عامه از شهروندان می‌خواهد که برای نجات جان افراد، خون خود را به‌طور دواطلبانه به بانک ملی خون اهدا کنند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: