کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهنده‌گان، روز گذشته در توییترش نوشته است که شهروندان افغانستان با بحران مصونیت غذایی جدی روبه‌رو شده‌اند. این نهاد هم‌چنان با ابراز نگرانی گفته است که شماری از کودکان دانش‌آموز به‌خاطر کار و پشتی‌بانی از خانواده‌های‌شان، مجبور به ترک مکتب‌های‌شان شده‌اند.

در همین حال، شماری از کودکان کار در کابل نیز می‌گویند که آنان به‌دلیل وضعیت بد اقتصادی خانواده‌های‌شان، مجبور به ترک مکتب‌های‌شان شده‌اند. آنان در گفت‌وگو با سلام‌وطندار، عمده‌ترین دلیل ترک مکتب را پایین‌بودن سطح اقتصادی خانواده‌های‌شان عنوان می‌کنند. کودکان کار از امارت اسلامی می‌خواهند که به آنان توجه کند تا دوباره به مکتب‌های‌شان برگردند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

عبدالشکور، یک تن از کودکان کار، به سلا‌م‌وطندار می‌گوید: «من به‌خاطر این به مکتب نمی‌روم که کاروبار نیست، وضعیت خانواده‌ام خوب نیست، در خانه پول نیست، در خانه هیچ‌چیز نیست.»

رامش، یک تن دیگر از کودکان کار، نیز به سلا‌م‌وطندار می‌گوید: «اقتصاد خانوادۀ ما خراب است، پدرم مریض است و حالا خودم به کار می‌آیم. ما می‌خواهیم تحصیل کنیم و به مکتب برویم.»

با این حال، مسئولان برخی از مکتب‌های خصوصی می‌گویند که تحولات پسین در کشور منجر به وضعیت بد اقتصادی خانواده‌های شماری از دانش‌آموزان شده است. عتیق‌الله صادقی، مدیر یکی از مکتب‌های خصوصی در شهر کابل به سلام‌وطندار می‌گوید که سطح پایین درآمد خانواده‌های دانش‌آموزان سبب شده است که درصدی بالایی از دانش‌آموزان‌شان را از دست بدهند.

آقای صادقی می‌گوید‌: «درآمدها پایین آمده است، معاشات به وقت و زمان آن اجرا نمی‌شود و خانواده‌ها کم آوردند و نتوانستند که فیس فرزندان‌شان را پرداخت کنند. به همین اساس درصدی خیلی بالایی از دانش‌آموزان خود را از دست دادیم.»

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

از سویی هم، مسئولان وزارت اقتصاد امارت اسلامی می‌گویند که قطع‌شدن کمک‌های جهانی و توقف پروژه‌های توسعه‌یی روی وضعیت اقتصادی خانواده‌ها تأثیر منفی گذاشته است. عبدالرحمان حبیب، سخنگوی وزارت اقتصاد امارت اسلامی می‌گوید که آنان برای بهبود وضعیت اقتصادی خانواده‌ها، پروژه‌های بزرگ زیربنایی را در سال روان آغاز کرده‌اند.

گفتنی‌ست که با روی‌کارآمدن امارت اسلامی در کشور، جامعۀ جهانی و سازمان ملل متحد بارها از وقوع بحران بشری و اقتصادی در افغانستان هشدار داده‌اند. در همین حال، برنامۀ جهانی غذا گفته است که هم‌اکنون ۲۳ میلیون تن در افغانستان به مواد غذایی نیاز دارند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: