برنامهی توسعهای سازمان ملل متحد، در یافتههای گزارش چشمانداز اقتصادی و اجتماعی افغانستان در ۲۰۲۳، گفته که ناداری در این کشور، رشد دوبرابری داشته و شمار نیازمندان، به ۳۴ میلیون تن رسیده است.
ویولاتا دالا، نویسندهی برنامهی توسعهای سازمان ملل متحد، میگوید: «شماری از شهروندان افغانستان، مجبور شده اند که خانهها، زمین یا دیگر داراییهای شان را بفروشند تا پول به دست بیاورند و شماری دیگر، از مجبوری، کودکان شان را به کار گماشته یا دختران خردسال شان را به ازدواج در آورده اند. اکنون شمار افراد نادار در افغانستان، به ۳۴ میلیون تن میرسد.»
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
برنامهی توسعهای سازمان ملل متحد، در این گزارش به شماری از بهبودها در شاخصهای اقتصادی در سال گذشتهی میلادی مانند ثبات ارزش پول افغانی، افزایش صادرات، جمعآوری درآمد داخلی و کاهش تورم، نیز اشاره کرده است.
زفیزس زناتوس، نویسندهی گزارش، در بارهی احتمالهای کاهش کمکها در سال ۲۰۳۲، میگوید: «افغانستان به کمکهای بیشتری نیاز دارد و اگر کمکها ۳۰ درصد کاهش یابد، احتمال دارد که نرخ تولید ناخالص، به ۰.۴ در سال ۲۰۳۲، کاهش یابد.»
در همین حال، مسئولان وزارت اقتصاد، با رد آمار ارائهشده از سوی برنامهی توسعهای سازمان ملل متحد، میگویند که برنامهی توسعهای سازمان ملل متحد، برای دریافت بودجه، رقم نیازمندان در افغانستان را درشت نشان میدهد.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
عبدالرحمان حبیب، سخنگوی این وزارت، میگوید: «ناداری در افغانستان را میپذیریم؛ اما این رقمی که نهادهای بینالمللی پخش میکنند، غیرواقعی است. این کار برای جمعآوری عواید و مصارف شان در افغانستان است.»
این در حالی است که با وضع محدودیت بر کارمندان زن در سازمان ملل متحد در افغانستان از سوی امارت اسلامی، نهادهای کمکرسان گفته اند که روند کمکرسانی در این کشور، به چالش کشیده خواهد شد.