وزارت امر به معروف و نهی از منکر از کارمندان زن سازمان ملل متحد در کابل خواسته است که حجاب را رعایت کنند. هیدر بار، معاون مدیر بخش زنان دیدبان حقوق بشر، اعلامیهیی از سازمان ملل را در توییترش پخش کرده که در آن دستور امارت اسلامی به کارمندان این سازمان ابلاغ شده است.
در اعلامیه آمده که کارمندان وزارت امر به معروف و نهی از منکر به دفتر سازمان ملل در کابل آمده و از آنان خواسته است که کارمندان زن حین گزارشدهی وظایف خود، حجاب داشته باشند. به نقل از اعلامیه، محتسبان وزارت امر به معروف حتی خواستهاند که به محل کار کارمندان سازمان ملل دسترسی داشته باشند تا ببینند حجاب مراعات میشود یا خیر.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
در اعلامیه همچنان آمده است که محتسبان وزارت امر به معروف گفتهاند حجاب کارمندان را بررسی میکنند و در صورت رعایتنشدن، با کارمندان زن بیحجاب مؤدبانه گفتوگو و از آنان میخواهند که حجاب داشته باشند؛ زیرا در هنگام بیرون رفتن از خانه اجباری است.
یوناما همچنان گفته پوستری از وزارت امر به معروف و نهی از منکر نیز در دفتر سازمان ملل در کابل نصب شده که در آن آمده است، «براساس حکم شریعت زن مسلمان باید حجاب را رعایت کند.»
Taliban claim new women’s dress rules are “advice” but are imposing them as mandatory—including on Afghan women working at UN. Here’s a UN memo from yesterday, and poster Taliban placed outside UN compounds. @UNAMAnews how will you protect your colleagues’ safety & freedom? pic.twitter.com/wTOiRaKyy1
— Heather Barr (@heatherbarr1) May 17, 2022
معاون مدیر بخش زنان دیدبان حقوق بشر در توییترش نوشته که امارت اسلامی مدعیست «فرمان جدید پوشش زنان توصیه است، اما آنان این دستور را بهطور اجباری حتی بر زنان افغانی که در سازمان ملل کار میکنند، تحمیل میکنند.» او از یوناما پرسیده است که چگونه از مصونیت و آزادی همکاران خود محافظت میکند.
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
وزارت امر به معروف و نهی از منکر اخیراً فرمانی را مبنی بر اجباریبودن حجاب صادر کرد. در این فرمان «چادری و حجاب سیاه» از نمونههای حجاب ذکر و تأکید شد که بهتر است زنان تنها در صورت نیاز از خانه بیرون شوند.
این فرمان با واکنشهای گستردۀ داخلی و خارجی روبهرو شد. در پی این واکنشها عاکف مهاجر، سخنگوی وزارت امر به معروف و نهی از منکر، با پخش نوار ویدیویی گفت که محتوای این فرمان تحریف شده است. به گفتۀ او، تنها پوشیدن برقع اجباری نیست و «حجاب عربی و چادر که در روستاهای کشور استفاده میشود»، نیز حجاب شمرده میشود.