سازمان ملل متحد نام محمداشرف غنی، رئیس‌جمهور پیشین افغانستان را به‌عنوان رئیس دولت این کشور، از فهرست سران دولت‌های جهان حذف کرده است.

در این فهرست که در وبسایت رسمی سازمان ملل پخش شده، نام رولا غنی، همسر اشرف غنی نیز به‌عنوان بانوی نخست افغانستان حذف شده است. با این حال، در این فهرست «رئیس ‌جمهوری اسلامی افغانستان» سِمتی‌ست که به رئیس دولت افغانستان انتخاب شده است.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

در همین حال، نام محمدحنیف اتمر، به‌عنوان وزیر امور خارجۀ افغانستان نیز در فهرست سازمان ملل دیده نمی‌شود. اما نصیراحمد فایق، به‌حیث سرپرست نماینده‌گی دایمی افغانستان در سازمان ملل، در فهرست رئیسان نماینده‌گی‌های دیپلماتیک کشورها درج شده است.

این در حالی‌ست که پس از سقوط حکومت پیشین افغانستان و روی‌کارآمدن امارت اسلامی، کرسی نماینده‌گی افغانستان در سازمان ملل، بحث‌برانگیز و جنجالی شده است. نماینده‌گی دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد به تاریخ ۸ ماه جاری (فبروری)، اعلام کرد که محمدولی نعیمی، معاون و وزیرمختار این نماینده‌گی، سرپرستی نماینده‌گی افغانستان در سازمان ملل را به‌جای نصیراحمد فایق برعهده گرفته است.

اما پس از آن فایق، این اقدام را تلاش‌ و توطئه‌ به‌خاطر تغییر رهبری نماینده‌گی دایمی افغانستان در سازمان ملل جهت خاموش‌کردن صدای حق و عدالت و مبارزه با فساد خواند و گفت که این توطئه‌ها خنثی شده است.

او در توییترش نوشت که نامۀ محمدحنیف اتمر، وزیر پیشین امور خارجه، که محمدولی نعیمی را به‌عنوان سرپرست نماینده‌گی کشور در سازمان ملل معرفی کرده بود، مورد قبول این سازمان قرار نگرفته است.

از سوی دیگر، امارت اسلامی سهیل شاهین، رئیس دفتر سیاسی امارت اسلامی در قطر را به‌عنوان نامزد این کرسی معرفی کرده‌؛ اما تاکنون از سوی سازمان ملل پذیرفته نشده است.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

سازمان ملل متحد در سال‌های ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ نیز حکومت امارت اسلامی را به رسمیت نشناخته بود. در آن زمان دولت به ریاست برهان‌الدین ربانی، که در برابر امارت اسلامی مقاومت می‌کرد و بر بخشی از افغانستان مسلط بود، از سوی سازمان ملل به‌عنوان دولت مشروع افغانستان شناخته می‌شد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: