رشید مرادوف، وزیر خارجۀ ترکمنستان که صبح امروز به کابل آمده، با ملا محمدحسن آخوند، رئیسالوزرا و امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجۀ امارت اسلامی دیدار کرده است. ذبیحالله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی میگوید که در دیدار وزیر خارجۀ ترکمنستان با رئیسالوزرا، روی مسایل اقتصادی، تجارت، امنیت و کمکهای بشردوستانه گفتوگو شده است.
آقای مجاهد میافزاید که در این دیدار روی آغاز هرچه زودتر پروژۀ تاپی تعهد شده است. سخنگوی امارت اسلامی نیز میگوید که دربارۀ ساخت راه آهن در دو بخش ترکمنستان_جوزجان و ترکمنستان_هرات تعهد شده است که هرچه زودتر آغاز شود. انتقال برق ۵۰۰ ولت به هرات با ساخت لین جدید نیز از دیگر مسایلیست که ذبیحالله مجاهد گفته روی آن توافق شده است.
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
به گفتۀ مجاهد، بخشی دیگر از تعهدات وزیر خارجۀ ترکمنستان کمک بشردوستانۀ گسترده در این شرایط دشوار افغانستان بوده است. آقای مجاهد میگوید که در بخش سیاسی نیز وزیر خارجۀ ترکمنستان تعهد کمک داد و بر استقلال افغانستان تأکید کرد و وعده داد که در امور افغانستان مداخله نکند.
رشید مرادوف با امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه نیز دیدار کرده است. طبق اعلام وزارت خارجه، در این دیدار تأکید شده است که پروژۀ تاپی و دیگر پروژههای توسعهیی هرچه زودتر آغاز شود.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
عبدالقهار بلخی، سخنگوی وزارت خارجۀ امارت اسلامی میگوید که در این دیدار آقای مرادوف گفته کشورش آمادۀ تقویت رابطۀ همهجانبه با افغانستان و همکاری دوامدار است. سخنگوی وزارت خارجه میافزاید که ترکمنستان از تأمین امنیت در مرزها و نیز روند تجارت راضیست.
در این دیدار، امیرخان متقی برای تطبیق پروژهها اعلام آمادهگی کرده و از ترکمنستان خواسته است که برای گسترش تجارت اقدام و برای تاجران افغان ویزا و دیگر تسهیلات را فراهم کند.
عبدالقهار بلخی میگوید، دو طرف در این نشست به توافق رسیدند که وزارتخانههای سکتوری هر دو کشور برای «تسهیل و تنسیق» نشستهای مستقیم فنی برگزار کنند تا تجارت برق، گاز و تیل گسترش یابد و نرخها کنترل شود.
سلاموطندار را در اینستاگرام دنبال کنید
این در حالیست که چند روز پیش خبرگزاری رویترز به نقل از مقامهای امارت اسلامی گزارش داده بود که مقامهای ترکمنستان در جریان این هفته از کابل دیدن میکنند تا دربارۀ ادامۀ کار روی خط لولۀ تاپی گفتوگو کنند. خط لولۀ تاپی ترکمنستان را از طریق افغانستان به پاکستان و هند وصل میکند.
انتظار میرود این خط لوله سالانه ۳۳ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی را در مسیری به طول ۱۸۰۰ کیلومتر از گالکینیش، دومین میدان گازی بزرگ جهان، به شهر فضیلکای هند در نزدیکی مرز پاکستان منتقل کند.