فضلاحمد (نام مستعار)، جوانی غوریست. او میگوید، کودکی بیش نبود که به ایران رفت و در همانجا به مواد مخدر مبتلا شد.
فضلاحمد که پنج سال پیش به زادگاهش شهر فیروزکوه، مرکز غور بازگشته و در پروژههای ساختمانی بسیاری هم کار کرده است، میگوید که در این مدت تلاش کرده تا استفاده از مواد مخدر را ترک کند؛ اما موفق نشده است. او پس از تصرف شهر فیروزکوه توسط طالبان و ترس از آنان، به شفاخانۀ ۲۰ بستر تداوی معتادان مواد مخدر این ولایت مراجعه کرده است.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
فضلاحمد میگوید، «طفل بودیم که به ایران رفتیم، خلاصه بچههای آنجا بودند که مواد مخدر استفاده میکردند، بعداً خوب کار میکردند، من هم کمکم به همراه آنها استفاده کردم و رفتم دنبال این عمل. چندین پروژۀ بزرگبزرگ را در اینجا کار کردم و بعد باز هم دنبال این عمل رفتم. اکنون که امارت اسلامی قدرت را گرفته، کاملاً کار خوابیده، دو پروژه نمیآید.»
تنها فضلاحمد نیست که به مواد مخدر روی آورده است؛ بل دهها زن و مرد و حتی کودکانی وجود دارند که در غور با مواد مخدر دستوپنجه نرم میکنند.
- طالبان معتادان جوزجان را به بلخ تبعید کردهاند
- افغانستان یک میلیون کودک معتاد دارد
- مهاجرت؛ سالم رفتم، معتاد برگشتم
گلاحمد (نام مستعار)، جوانی غوری دیگریست که میگوید، معتادبودنش زیانهای مالی و اجتماعی بسیاری به او بهمیان آورده است. «امارت اسلامی آمده، ما خود ما داوطلبانه آمدیم به شفاخانه، تصمیم گرفتیم که ترک کنیم. مواد پودر استفاده میکردم. چیزی را که در خانه هم داشتم؛ آن را هم خرج کردم و از دستم رفته و از قوم و اقارب هم من روگردان شدهام.»
در همین حال، محمدعمر لعلزاد، رئیس شفاخانۀ ۲۰ بستر تداوی معتادان مواد مخدر غور به سلاموطندار میگوید که از زمان تصرف این ولایت توسط طالبان، روزانه میان ۱ تا ۳ معتاد مواد مخدر بهخاطر ترک این مواد به این مرکز صحی مراجعه میکنند.
رئیس شفاخانۀ ۲۰ بستر تداوی معتادان مواد مخدر غور میافزاید، «معتادان بعد از پیروزی امارت اسلامی احساس این را دارند و یا میترسند که باید هرچه عاجلتر ما ترک بکنیم یا هم سر اینها فشار است. به همین خاطر از زمانی که ولسوالیهای سقوط کرده، مراجعان ما اضافهتر شده و تا این حال هم مراجعان ما هستند و ما آنها را مطابق به پلانی که داریم، اول در لیست/فهرست انتظار میگیریم و بعد آنها پس از تطبیق پروگرامهای روانشناسی داخل بستر شده و سپس از بستر خارج میشوند.»
سلاموطندار را در اینستاگرام دنبال کنید
با این حال، مولوی عبدالغفار، عضو طالبان در غور میگوید که آنان تلاش میکنند جلوی افزایش معتادان مواد مخدر را در این ولایت بگیرند و جوانان را به ادامۀ درس و تعلیم تشویق کنند.
به گفتۀ مسئولان شفاخانۀ ۲۰ بستر تداوی معتادان مواد مخدر غور، آنان آمار مشخص از معتادان در این ولایت را ندارند، اما سرویهایی که در سال ۲۰۰۵ صورت گرفته، نشان میدهد بیش از ۵۰ هزار مبتلا به مواد مخدر در غور وجود دارد که به این آمار روزانه افزده میشود.