شماری از تاجران جلغوزه در خوست می‌گویند که پس از روی‌کارآمدن دوبارۀ امارت اسلامی، صادرات جلغوزه به بیرون از کشور متوقف شده و در نتیجۀ آن جلغوزه‌های انبارشدۀ آنان خراب شده و میلیون‌ها افغانی به آنان زیان رسیده است.

آنان می‌افزایند که حدود ۳ هزار بوری جلغوزۀ تاجران خوست در انبارها قرار دارد که از هر ۲۰ بوری، ۲ بوری آن خراب شده است و قابل فروش نیست. به گفتۀ آنان، اگر امارت اسلامی برای فروش جلغوزۀ آنان با دیگر کشورها قرارداد نکند، جلغوزه‌های باقی‌مانده نیز خراب می‌شود که در نتیجه به تاجران زیان‌های هنگفت مالی وارد خواهد شد.

حاجی بوستان، یک تن از تاجران جلغوزه در خوست، می‌گوید: «اموال ما در زیرزمینی قرار دارد، شما هم دیدید و دیگران هم دیدند و هیأت نیز آمده بود. اموال ما از چیزی ایجاد شده است که در روزهای نامطلوب به درد می‌خورد. ۳ تا ۳.۵ هزار بوری در این‌جا قرار دارد که مشخص نیست چند کیلوگرام می‌شود.»

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

پادشاه، یک تن دیگر از تاجران جلغوزه در خوست، نیز می‌گوید: «مقدار زیادی از جلغوزه‌ها خراب شده است. از هر تاجر بین ۲۰ تا ۵۰ بوری جلغوزه است که از این تعداد ۳ یا ۴ بوری آن خراب می‌برآید. هوا گرم است و سردخانه نیز نداریم که در آن‌جا بگذاریم.»

به گفتۀ آنان، برای نگه‌داری جلغوزه در پکتیا و خوست تنها یک سردخانه وجود دارد که بسنده نیست. در همین حال، مسئولان محلی خوست می‌گویند که امارت اسلامی چندی پیش یک قرارداد سه ماه برای فروش جلغوزه با کشور چین امضا کرده بود، اما تاجران به‌منظور به‌دست‌آوردن سود بیش‌تر کالاهای خود را در مدت معین‌شده به چین منتقل نکردند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

بشیراحمد عثمانی، رئیس اطلاعات و فرهنگ خوست، می‌گوید: «راه‌های تجارت را برای آنان گشوده بودیم، برای آنان قرارداد هم کرده بودیم و هدایت نیز داده شده بود. اما این مردم به این منظور که پس از این بهای جلغوزه افزایش می‌یابد، جلغوزه‌های خود را مانند احتکار ذخیره کردند. بخش بسیاری از اموال آنان خراب شده است، این‌که چه مقدار خراب شده من نمی‌دانم؛ اما اموال همه خراب نشده، از برخی‌ها خراب شده است.»

به گفتۀ رئیس اطلاعات و فرهنگ خوست، وزارت صنعت و تجارت باز هم تلاش می‌کند تا برای فروش جلغوزه با کشورهای خارجی قرارداد کند. جلغوزه در ولایت‌های خوست، پکتیا و پکتیکا، از مهم‌ترین محصولات شمرده می‌شود، اما باشنده‌گان این ولایت‌ها می‌گویند که در چند سال گذشته توجهی بسیاری به آنان نشده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: