مارکو روبیو، وزیر امور خارجهی امریکا، گفته که در دیدار با وانگ یی، همتای چینیاش، در بارهی سفر برنامهریزیشده شی جین پینگ، رییسجمهور چین، به ایالات متحده گفتوگو کرده است.
خبرگزاری رویترز، امروز (چهارشنبه، ۳۱ سرطان/۲۲ جولای) گزارش داده که روبیو در حاشیهی نشست وزیران امور خارجهی کشورهای عضو اتحادیهی کشورهای جنوب شرق آسیا (آسهآن) در مانیل، پایتخت فلیپین با وانگ یی دیدار کرده است.
روبیو گفته که امریکا و چین اختلافنظرهایی دارند، اما وظیفهی دو طرف مدیریت این اختلافها است. او افزوده که در عین حال، زمینههایی برای همکاری نیز میان دو کشور وجود دارد.
به گفته روبیو، دو طرف همچنان در بارهی مسائل تجاری و هیئت مشترک تجارت دوجانبه گفتوگو کرده اند.
دونالد ترامپ، رییسجمهور امریکا، پیشتر گفته بود که دیدار او با شی جین پینگ ممکن است در پایان سپتمبر برگزار شود.
روابط پرتنش امریکا و چین پس از دستیابی ترامپ و شی به یک آتشبس موقت تجاری در اکتبر، باثباتتر شده است. دو رهبر در می در پکن دیدار کردند، اما چین تا اکنون سفر شی جینپینگ به واشینگتن را تأیید نکرده است.






