توماس وِست، نمایندۀ ویژۀ ایالات متحدۀ آمریکا برای افغانستان، با حامد کرزی، رئیسجمهور پیشین کشور گفتوگو کرده است. او در این گفتوگو حمله بر دانشآموران مکتب در غرب کابل را وحشیانه خوانده و از ادامۀ محدودیتها بر آموزش دختران ابراز نگرانی کرده است.
نمایندۀ ویژۀ ایالات متحده در توییترش نوشته که این محدودیتها در تضاد با تضمینهای مکرر امارت اسلامی به افغانهاست که حقوق زنان و دختران را نقض و آیندۀ کشور را تضعیف میکند.
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
او از امارت اسلامی خواسته است که به درخواست رهبران مذهبی و بزرگان افغانستان توجه کند تا محدودیت بر آموزش دختران لغو شود.
در همین حال، محمدتقی عثمانی، نائبرئیس جامعۀ دارالعلوم کراچی پاکستان، در یک نامه از هبتالله آخوندزاده، رهبر امارت اسلامی، خواسته است که مکتبهای دخترانه را بازگشایی کند. در این نامه آمده که آموزش دختران یکی از ضرورتهای عصر کنونیست.
نائبرئیس جامعۀ دارالعلوم کراچی پاکستان در این نامه افزوده که آموزش دختران یکی از مسائل مهم است و برای فراهمسازی زمینۀ آن در چارچوب شریعت یک راه حل مناسب پیدا شود.
بستهماندن مکتبها بهروی دختران بالاتر از صنف ششم در بیش از هشت ماه پسین، واکنشهای گستردهیی را در پی داشته است و سازمانهای بینالمللی بارها خواهان بازگشایی آن از سوی امارت اسلامی شدهاند.
وزارت معارف امارت اسلامی هرچند تعهد کرده بود که مکتبها را بهروی تمامی دانشآموزان دختر در ماه حمل سال جاری بازگشایی میکند، اما به این تعهد عمل نکرد و بهدلیل آنچه که از سوی امارت اسلامی نبود محیط مناسب و طرح شرعی برای لباس دختران گفته میشود، به خواستههای جامعۀ جهانی اعتنا نشده است.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
به تازهگی رحمتالله نجیب، معاون ریاست عمومی استخبارات امارت اسلامی، در یک گردهمایی مردمی در کابل، گفته نصاب آموزشی معارف کشور که در دورۀ جمهوری تدوین شده است، مطابق شریعت اسلامی نیست. او همچنان گفته است که رفتار دانشآموزان دختر، شیوۀ درسخواندن، تربیه و نشستن آنان در دورۀ جمهوری، مطابق شریعت اسلامی نبود.