مرسل، باشنده‌‌ی پغمان کابل که کودکش در شفاخانه‌ی صحت طفل اندراگاندی بستری است، می‌گوید که خود و کودکش به بیماری سوء‌تغذیه مبتلا اند. او می‌افزاید کودکش از زمانی که در شفاخانه‌ی صحت طفل اندراگاندی بستری شده، بهبود یافته است.

مرسل می‌گوید: «کودکم و خودم به بیماری سوء‌تغذیه مبتلا شده‌ایم. ما در خانه مواد خوراکی نداشتیم که به این بیماری مبتلا شدیم.»

بی‌بی‌هاجره، باشنده‌ی ولسوالی شکردره‌ی کابل که کودکش به سوءتغذیه مبتلا است و او را برای درمان به شفاخانه‌ی صحت طفل اندراگاندی آورده است، می‌گوید که کودکش به دلیل اسهالات شدید، به این بیماری مبتلا شده است.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

او می‌افزاید: «کودکم به بیماری اسهالات دچار شده است و خودم نیز به سوءتغذیه دچار هستم و به شفاخانه‌ی صحت طفل کودکم را آوردیم که درمان شود.»

در همین حال، مسئولان در وزارت صحت عامه، می‌گویند که سو‌ء‌تغذیه در میان کودکان و مادران نسبت به سال گذشته‌ی میلادی کاهش یافته است.

محمدوزیر حامد، رییس تغذی عامه‌ی وزارت صحت عامه، به سلام‌وطندار می‌گوید‌ که در سال روان میلادی، ۸۷۵ هزار کودک زیر پنج سال به سوءتغذیه‌ی شدید و ۲.۳ میلیون کودک زیر پنج سال دیگر به سوءتغذیه‌ی متوسط مبتلا شده و ۷۹۰ هزار مادر نیز به سوء‌تغذیه مبتلا شده اند.

رییس تغذی عامه‌ی وزارت صحت عامه، می‌افزاید که سال گذشته، ۱.۱ میلیون کودک زیر پنج سال به سوءتغذیه‌ی شدید و ۲.۲ میلیون کودک به سوء‌تغذیه‌ی متوسط مبتلا شده بودند و نزدیک به یک میلیون مادر نیز، به سو‌ء‌تغذیه مبتلا شده بودند.

محمدوزیر حامد، نیز می‌گوید‌: «در همین سال، ۵۸۰ هزار کودک مبتلا به سوءتغذیه‌ی شدید، بیش از ۱.۱ میلیون کودک مبتلا به سوءتغذیه‌ی متوسط و نیز ۸۰۰ هزار مادر مبتلا به سوءتغذیه، درمان شده اند.»

پزشکان، ناداری، رعایت‌نشدن مراقبت‌های بهداشتی و واکسین‌نشدن کودکان را، از مهم‌ترین عامل‌های ابتلای آن‌ها به سوءتغذیه در افغانستان عنوان می‌کنند.

سلام‌وطندار را در شبکه‌ی «ایکس» دنبال کنید

عارف حسن‌زی، پزشک در شفاخانه‌ی صحت طفل اندراگاندی، می‌گوید که برای پیش‌گیری از ابتلا به سوءتغذیه، کودک باید تا شش‌ماهگی از شیر مادر تغذیه کند.

او می‌افزاید: «وقتی که طفل تولد می‌شود، باید واکسین شود و باید تا شش‌ماهگی شیر مادر داده شود و بعد از شش ماه، در کنار آن غذا داده شود و باید از میکروب نگه‌داری و از امراض جلوگیری شود تا زمینه به سوءتغذیه مساعد نشود.»

به گفته‌ی مسئولان در وزارت صحت عامه، هم‌اکنون در سراسر کشور ۳۲۰۰ مرکز بهداشتی فعالیت دارد و همه بیماران مبتلا به سوءتغذیه به خدمات درمانی دست‌رسی دارند.

مرتبط با این خبر:

کلیدواژه‌ها: // //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: