کمیته‌ی اضطراری بررسی پولیوی سازمان جهانی بهداشت، پس از بررسی‌هایش در سال ۲۰۲۳، از ثبت ۳۲ نمونه‌ی محیطی بیماری فلج کودکان (پولیو) در افغانستان خبر داده است.

این کمیته، روز گذشته با پخش گزارش تازه‌ای از بررسی‌های سی‌و‌ششمین جلسه‌اش با مقام‌های سازمان جهانی بهداشت، گفته که از آغاز سال روان میلادی تا کنون، ۳۲ نمونه‌ی محیطی بیماری فلج کودکان در افغانستان ثبت شده که بیش‌ترین نمونه‌ها در ولایت‌های شرقی بوده است.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

از سویی ‌هم، در گزارش این کمیته آمده است که با محدودیت اجرای کارزارهای خانه‌به‌خانه‌ی تطبیق واکسین ضد بیماری فلج کودکان در کندهار، کودکان در این ولایت با خطر قابل توجه ابتلا به این بیماری روبه‌رو اند.

در گزارش نوشته شده است: «تا کنون پنج مورد جدید پولیو در افغانستان گزارش شده که همگی در ننگرهار بوده اند. با این حال، تا امروز ۳۲ نمونه‌ی مثبت محیطی وجود داشته است. همه در مناطق شرقی، یکی در کندهار و یکی در بلخ به ثبت رسیده است.»

کمیته‌ی اضطراری بررسی پولیوی سازمان جهانی بهداشت، تأکید کرده که برای کنترل کامل پولیو، نیاز است تا برنامه‌های بهداشتی به صورت منظم ادامه پیدا کند.

پزشکان اما بی‌توجهی خانواده‌ها و ضعف‌ها در روند آگاهی‌دهی مسئولان در مناطق دوردست را، از دلیل‌های اصلی افزایش رویدادهای پولیو عنوان می‌کنند.

فریدالله عمری، پزشک در شفاخانه‌ی انتانی در کابل، می‌گوید که کودکان باید به گونه‌ی دوام‌دار واکسین ضد پولیو را دریافت کنند. او می‌افزاید: «عامل اول، تطبیق‌نشدن واکسین است. درست آگهی‌دهی نشده و مردم هنوز هم به خرافات باورمند اند. حفظ‌الصحه درست رعایت نمی‌شود. اطفالی که مریض اند، با طفل‌های دیگر از یک تشناب و وسایل مشترک استفاده می‌کنند که این خطر ابتلا را بالا می‌برد.»

مسئولان در وزارت صحت عامه اما می‌گویند که علت افزایش موارد ابتلا به فلج کودکان در ولایت‌های مشرقی، دست‌رسی‌نداشتن به خدمات صحی اولیه، نبود آب پاک و سکتگی‌ها در روند تطبیق واکسین ضد این بیماری بوده است.

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

نیک‌ولی‌شاه مومن، مسئول بخش پولیو در وزارت صحت عامه، می‌گوید: «بعضی سمپل‌ها که در محیط یا آب ثبت شده، ۳۳ مورد بوده و مناطقی که حفظ‌‌الصحه رعایت نمی‌شود و به آب پاک دست‌رسی ندارد پیدا می‌شود ما نمونه می‌گیریم، به لابراتوارها انتقال می‌دهیم و اگر این سمپل‌ها در محیط باقی می‌ماند و این ممکن در آینده‌ها به اطفال انتقال کند.»

با این همه، مسئولان در وزارت صحت عامه، می‌گویند که تلاش دارند تا جلو گسترش بیماری فلج کودکان را بگیرند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: