به دنبال ثبت چهار مورد مثبت بیماری فلج کودکان (پولیو) در افغانستان و افزایش نگرانی‌ها از گسترش این بیماری، سازمان جهانی بهداشت، امروز اعلام کرده که سیستم نظارت محیطی برای تشخیص بیماری فلج کودکان در حال گسترش است و این سازمان ۳۷ مرکز گردآوری نمونه‌های آلوده و تشخیص این بیماری را در سراسر افغانستان ایجاد و فعال کرده است.

در همین حال، کارشناسان صحی ایجاد مرکز‌های تازه از سوی سازمان جهانی بهداشت را، برای پیش‌گیری از گسترش بیماری فلج کودکان مؤثر می‌دانند و تأکید می‌کنند که برای محو این بیماری باید واکسین ضد پولیو افزایش یابد.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

فدامحمد پیکان، معین پیشین عرضه‌ی خدمات صحی وزارت صحت عامه، به سلام‌وطندار می‌گوید: «این مراکز کمک‌کننده است؛ اما مشکل اساسی این است که آیا مادران این امکانات و اجازه را دارند که طفل‌های شان را که علایم بیماری پولیو را دارند، به این مرکزها ببرند یا نه. اگر مشکل را دایمی حل کنیم، باید سطح آگاهی را در مناطق دوردست بالا ببریم و پوشش واکسین این بیماری را روزانه بسازیم.»

با این حال، مسئولان در صندوق پشتیبانی از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف)، می‌گویند که با گرم‌شدن هوا، احتمال گسترش بیماری فلج کودکان بیش‌تر شده است.

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

کمال‌شاه سید، مسئول ارتباطات برنامه‌ی فلج‌ کودکان دفتر یونیسف در افغانستان، می‌گوید: «این خطر موجود است که بیماری فلج کودکان به دیگر مناطق افغانستان انتقال کند؛ چون ویروس در حوزه‌ی شرق وجود دارد. این نگرانی ماست که اگر انتشار صورت گیرد و اطفال بیش‌تری به این بیمار مبتلا شوند، برنامه‌ی فلج اطفال تلاش می‌کند که مانع انتقال این بیماری به دیگر مناطق کشور شود.»

این در حالی است که از آغاز سال روان میلادی تا کنون، چهار مورد مثبت بیماری فلج کودکان در ولسوالی‌های بتی‌کوت، کوت و نازیان ننگرهار ثبت شده که یکی از کودکان مبتلا به این بیماری جان داده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: