مسئولان کمیتۀ مصونیت خبرنگاران افغانستان می‌گوید، هیچ تغییری در ایدئولوژی طالبان به وجود نیامده است. صدیق‌الله توحیدی، مسئول دادخواهی این نهاد می‌گوید، هرچند رسانه‌های غربی گزارش داده‌اند که طرز فکر طالبان تغییر کرده؛ اما به باور آقای توحیدی، هیچ تغییری در ایدئولوژی این گروه به میان نیامده است.

آقای توحیدی امروز (چهارشنبه، ۲۱ عقرب/آبان) در برنامه‌یی زیرنام بررسی ماهیت و آیندۀ خبر و رونمایی کتاب «خبرنگاری صلح و جنگ» افغانستان در کابل می‌گوید، گروه طالبان ارزش‌های حقوق بشری را که شامل آزادی بیان و رسانه، حقوق زنان و موارد دیگر می‌شوند رعایت نکرده و آن را نقض می‌کنند.

او می‌گوید، افغانستان با گروهی در حال گفت‌وگو است که دشمن آزادی بیان و رسانه‌ها محسوب می‌شود و کنار آمدن با آن‌ها کار آسانی نیست. آقای توحیدی هم‌چنان می‌گوید، اساس فکری طالبان ایجاد محدودیت بر رسانه‌ها و آزادی بیان است و حفظ ارزش حقوق بشری نیز در دستور کار این گروه وجود ندارد.

عبدالمجیب خلوتگر، رئیس اجرایی نهاد پشتی‌بان رسانه‌ها یا نی که در این برنامه حضور داشت با اشاره به گفت‌و‌گوهای جاری بین‌الافغانی در دوحه می‌گوید، دست‌رسی به اطلاعات در بارۀ این گفت‌وگوها محدود است و این گفت‌وگوها بدون حضور رسانه‌ها برگزارمی‌شود. به گفتۀ او، محدودیت دست‌رسی به اطلاعات نگرانی‌ها در بارۀ چه‌گونه‌گی پیش‌برد این روند را افزایش می‌دهد.

نجیب‌الله شینواری، رئیس آژانس خبری باختر در این برنامه می‌گوید، احتمال دارد تغییرات سیاسی که قرار است در افغانستان به میان بیاید مانع آزادی بیان و رشد رسانه‌ها شود.

آقای شینواری می‌گوید، در حالی‌که گفت‌وگوهای بین‌الافغانی میان طالبان و حکومت افغانستان در جریان است و نقش رسانه‌ها نیز در پوشش خبری این گفت‌وگوها مهم پنداشته می‌شود، اما رسانه‌ها پالیسی مشخصی در بارۀ اطلاع‌رسانی از روند صلح ندارند. به گفتۀ او، بیشتر نشرات رسانه‌ها را خبرنگاری جنگ تشکیل می‌دهد، نه صلح.

او می‌گوید، لازم است تا رسانه‌ها برای پیش‌برد فعالیت‌های اطلاع‌رسانی، پالیسی و برنامه‌های مشخصی را روی دست گیرند.

پیشتر مسئولان نهاد پشتی‌بان رسانه‌های آزاد افغانستان یا نی حکومت را به پیدا کردن دید بدی نسبت به رسانه و آزادی بیان متهم کردند.

مسئولان این نهاد روز گذشته گفتند، در کنار این‌که داعش و طالب دشمن آزادی بیان هستند اگر حکومت در راستای دست‌رسی به اطلاعات و مصؤنیت خبرنگاران اقدام نکند، احتمال دارد که حکومت نیز دشمن آزادی بیان تلقی شود.

پیش از این کمیتۀ مصونیت خبرنگاران گفته بود که حکومت با گذاشتن موانع بر سر راه خبرنگاران، روند اطلاع‌رسانی از گفت‌وگوهای بین‌الافغانی در دوحه را مختل کرده است.

این نهاد در اعلامیه‌یی نوشته بود که دست‌رسی به اطلاعات، حقوق اساسی شهروندان است و حکومت باید بدون تبعیض و با در نظرداشت قانون، زمینۀ دست‌رسی به اطلاعات را به خبرنگاران فراهم کند.

مرتبط با این خبر:

کلیدواژه‌ها: // //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: