امرالله صالح، معاون نخست ریاستجمهوری در دولت پیشین و عضو رهبری جبهۀ مقاومت پنجشیر، میگوید که طالبان دسترسی به خدمات بشردوستانه را در این ولایت قطع کردهاند و این عملکردشان مطابق به قانون بینالمللی جنایت جنگی محسوب میشود.
امرالله صالح امروز در یادداشتی در فیسبوک خود نوشته است، «در حالی که هزاران خانواده به پنجشیر پناه آوردهاند، طالبان به داکتر، دارو و آذوقه اجازۀ ورود به این ولایت را نمیدهند.» او گفته که خطوط تلفن در پنجشیر کامل قطع است و جریان برق نیز از سه روز به اینسو از سوی طالبان قطع شده است.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
آقای صالح افزوده است که طالبان شفاخانۀ ایمرجنسی در افغانستان که نزدیک به ۲۴ سال از فعالیت آن در این کشور میگذرد را نیز مانع شدهاند که برای مردم پنجشیر خدمات ارایه نکند. او اما میگوید، «ما هیچگاهی دسترسی طالبان را به این شفاخانه قطع و یا ممانعت نکرده بودیم. آنها به شاخههای ایمرجنسی در کندز و هلمند دسترسی داشتند.»
معاون نخست ریاستجمهوری در دولت پیشین نیز نوشته است که طالبان در برخی از نقاط دست به تفکیک قومی و منطقهیی مسافران میزنند و در چندین مورد از جوانان بهعنوان وسایل ماینروبی استفاده کردهاند.
سلاموطندار را در اینستاگرام دنبال کنید
امرالله صالح تأکید کرده است که تمامی این محدودیتها از نظر قوانین بینالمللی بشردوستانه جنایت جنگی محسوب میشود. او از سازمان ملل و کشورهای جهان خواسته است که این عملکرد طالبان را تقبیح کنند. این عضو رهبری جبهۀ مقاومت پنجشیر در ادامه تأکید کرده است، «با ما همصدا باشید. مقاومت تسلیم نمیشود و نخواهد شد. تنها حاضر است روی خواستهای مشروع سیاسی خودش مذاکره کند.»
گروه طالبان هنوز در این باره چیزی نگفته است. اما پیش از این امیرخان متقی، رئیس کمیسیون دعوت و ارشاد این گروه از مردم پنجشیر خواسته بود که از جنگ خودداری کنند و به طالبان بپیوندند.