در ادامه‌ی تلاش‌های منطقه‌ای و جهانی در راستای حل بحران سیاسی و بازگرداندن حق آموزش و کار زنان در افغانستان، مطلق بن ماجد القحطانی، نماینده‌ی ویژه‌ی وزارت امور خارجه‌ی قطر در امور مبارزه با تروریزم و میانجی‌گری در حل منازعات، در سفری به کابل، با مقام‌های امارت اسلامی دیدار کرده است.

وزارت امور خارجه‌ی قطر، با پخش اعلامیه‌ای از دیدار القحطانی با امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه، سراج‌الدین حقانی، سرپرست وزارت امور داخله، حبیب‌الله آغا، سرپرست وزارت معارف و عبدالحق وثیق، رییس عمومی استخبارات خبر داده است. نماینده‌ی ویژه‌ی قطر در این دیدارها، بر احترام به حق آموزش دختران و کار زنان تأکید کرده است.

وزارت امور خارجه‌ی افغانستان نیز، در اعلامیه‌ای گفته که نماینده‌ی ویژه‌ی قطر در دیدار با امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه‌، بر هم‌آهنگی سیاسی و استحکام روابط دوجانبه، گفت‌وگو کرده است.

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

در همین حال، محمداکرم عارفی، استاد دانش‌گاه، می‌گوید که سفر نماینده‌ی ویژه‌ی قطر به گونه‌ی تدریجی در بازنگری تصمیم‌های اخیر امارت اسلامی مؤثر خواهد بود.

او می‌افزاید: «در مورد تغییر این تصمیم امید زیادی نیست؛ ولی به طور نسبی و اندک‌اندک تأثیر می‌گذارد. قطر کشوری است که میانجی گفت‌وگوهای صلح بوده و ذی‌النفوذ بر امارت اسلامی است که می‌تواند بر امارت اسلامی تأثیرگذار باشد؛ اما امارت اسلامی با مبنای شرعی است و نمی‌شود با یک سفر سیاسی تغییر کند؛ ولی می‌تواند گام‌به‌گام تأثیر بگذارد.»

همین گونه، محبوب محق، آگاه مسائل بین‌الملل، می‌گوید که به دلیل پیشینه‌ی روابط قطر با امارت اسلامی، سفر نماینده‌ی ویژه‌‌ی این کشور، می‌تواند امیدواری‌ای‌ برای بازنگری تصمیم‌های اخیر امارت اسلامی باشد.

او می‌افزاید: «سفر نماینده‌ی ویژه‌ی قطر به افغانستان، از دیدگاه من یکی از مهم‌ترین سفرها می‌تواند باشد. به دلیل این که قطر با امارت اسلامی پیشینه‌ی هم‌کاری زیاد دارد. شروع روابط و هم‌کاری قطر با امارت اسلامی، از افتتاح دفتر آن‌ها در قطر و رسمیت‌بخشیدن به جنبش امارت اسلامی است. قطر، جانشین عربستان سعودی در هم‌کاری با جنبش‌های اسلامی است و این می‌تواند بر تصمیم امارت اسلامی مؤثر باشد.»

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

از سویی هم، محمود اضطرابی، آگاه سیاست بین‌الملل، می‌گوید که سفر نماینده‌ی ویژه‌ی قطر به افغانستان، نمونه‌ای از افزایش فشار بر امارت اسلامی است.

او می‌افزاید: «با گذشت هر روز، فشار دیپلماتیک بر امارت اسلامی اعمال می‌شود که نتیجه‌ی این فشارها، بسته‌شدن سفارت عربستان سعودی و امارات متحده‌ی عربی است. هیئتی هم که از قطر به کابل آمده است، نشان‌دهنده‌ی این است که فشار جهانی سرعت گرفته است. در مقابل، معین وزارت تحصیلات عالی از جریان کار برای بازگشایی دانش‌گاه‌ها به روی دختران خبر می‌دهد.»

گفتنی است که قطر و امارت اسلامی روابط دیرینه‌ی خوبی دارند و توافق‌نامه‌ی صلح امریکا و امارت اسلامی نیز در دوحه، پایتخت قطر امضا شد و از سویی هم، این کشور برای نزدیک به دو سال میزبان گفت‌وگوهای صلح افغانستان بود.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: