سازمان همکاری اسلامی، بار دیگر منع زنان از کار و آموزش در افغانستان را در تضاد با قوانین اسلامی خوانده است. این سازمان در بخش پایانی نشست اضطراری‌اش در باره‌ی وضعیت زنان در افغانستان که روز گذشته در شهر جده‌ی عربستان سعودی برگزار شده بود، با صدور بیانیه‌ی مشترکی بر بازگشت زنان به کار و آموزش تأکید کرد.

سازمان همکاری اسلامی که ۴۸ کشور مسلمان عضویت آن را دارد، از امارت اسلامی خواسته است که محدودیت‌های وضع‌شده بر زنان را برطرف کنند.

دبیرکل سازمان همکاری اسلامی، گفته است: «از طریق فرستاده‌ی ویژه‌ام، پیام‌هایی را به مقام‌های رسمی انتقال دادیم که در آن بر اهمیت اجرای وعده‌های قبلی دولت مبنی بر افتتاح مدارس دخترانه در پرتو پایه‌های روشن دین اسلام، تأکید کردیم و تعلیق کار زنان در مؤسسه‌های غیردولتی، بر عملیات بشردوستانه آسیب می‌زند.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

در همین حال، محمداکرم عارفی، استاد دانش‌گاه، می‌گوید که بیانیه‌ی این نشست به لحاظ فرهنگی و فکری، می‌تواند بر عمل‌کرد و تصمیم‌گیری‌های امارت اسلامی اثر بگذارد.

او، به سلام‌وطندار می‌گوید: «تأثیر این نشست در دو سطح قابل تصور است؛ یکی ممکن است به لحاظ فکری و سیاسی و روحانی بر بخش بزرگی از امارت اسلامی تأثیر بگذارد و امارت اسلامی را وادار کند به این فکر که قرائت ما از دین سخت‌گیرانه‌تر است.»

از سویی هم، محمد اضطرابی، دیگر استاد دانش‌گاه، می‌گوید که نشست سازمان همکاری اسلامی در ادامه‌ی فشارهای جهانی، می‌تواند بر تصمیم امارت اسلامی در راستای وضعیت حقوقی زنان در افغانستان تأثیرگذار باشد.

او می‌‌افزاید: «من فکر می‌کنم که این بحث‌ها ادامه دارد و این نشست در ادامه‌ی فشارهای جهانی بر امارت اسلامی تأثیر می‌گذارد و تا چند ماه دیگر، تصمیم‌های مثبتی در این راستا گرفته خواهد شد.»

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

با این حال، نظیراحمد رزاقی، پژوهش‌گر مسائل بین‌الملل، می‌گوید که سازمان همکاری اسلامی با ارزش مشترک اسلامی تشکیل شده است و با اعزام هیئتی به افغانستان، بر تصمیم‌گیری‌های امارت اسلامی، اثرگذار خواهد بود.

او می‌افزاید: «قطع این سازمان مؤثر است و ارتباطات مؤثر دارد و برای همکاری میان جهان اسلام تأثیر مثبت دارد و من امیدوارم که با اعزام هیئت این سازمان به افغانستان در تفاهم و تعامل با امارت اسلامی، زمینه‌ی بازگشت زنان به کار و دانش‌گاه‌ها فراهم می‌شود.»

نشست اضطراری سازمان همکاری اسلامی که برای بررسی وضعیت زنان در افغانستان در شهر جده‌ی عربستان سعودی برگزار شده بود، با تصمیم اعزام دومین هیئت از علمای این سازمان به افغانستان، به پایان رسید.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: