پس از غرق‌شدن یک قایق مهاجران در آب‌های پرتلاطم جنوب ایتالیا، دست‌کم ۵۹ مهاجر از جمله ۱۲ کودک جان داده و ده‌ها تن دیگر نیز ناپدید شده‌ اند. این قایق در حال تلاش برای پهلوگرفتن در نزدیکی شهر ساحلی کروتون در منطقه‌ی کالابریا، درهم شکسته است.

به گفته‌ی نجات‌یافتگان، این قایق دست‌کم ۱۵۰ سرنشین داشته است. رییس‌جمهور ایتالیا، گفته است که بسیاری از این مهاجران، از شرایط دشوار فرار کرده بودند.

ماتئو پیانتدوسی، وزیر امور داخله‌ی ایتالیا که از محل رویداد بازدید کرده، گفته است که تا کنون نزدیک به ۳۰ تن ناپدید اند.

به گزارش خبرگزاری آنسای ایتالیا، یک نوزاد که تصور می‌شود تنها چند ماه داشته باشد، نیز در میان جان‌باختگان است.

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

جسدهای جان‌باختگان در نزدیکی ساحل یک تفریح‌گاه در کنار دریا یافت شده است.

نگه‌بان ساحلی ایتالیا، گفته است که ۸۰ تن به شمول کسانی که پس از غرق‌شدن کشتی موفق شده که خود را به ساحل برسانند، زنده یافت شده ‌اند.

شمار دقیق افرادی که در هنگام غرق‌شدن قایق در آن حضور داشتند، مشخص نیست؛ اما نیروهای امدادی به خبرگزاری فرانسه گفته اند که این کشتی، حامل بیش از ۲۰۰ تن بوده است؛ یعنی بیش از ۶۰ تن ناپدید اند.

سرنشینان این قایق که چند روز پیش از ترکیه حرکت کرده بودند، شهروندان افغانستان، پاکستان، سومالیا و ایران بودند.

سالانه شمار زیادی از مردمانی که از درگیری یا فقر فرار می‌کنند، از افریقا به ایتالیا می‌روند.

گفتنی است که این کشتی در آب‌وهوای نامساعد با صخره‌ها برخورد کرده و غرق شده است و عملیات جست‌وجو و نجات وسیعی را در خشکی و دریا در پی داشته است.

نوارهای ویدیویی، بخش‌هایی از لاشه‌ی قایق را نشان می‌دهد که با تکه‌هایی از بدنه‌ی قایق به ساحل رسیده‌ است.

امدادگران صلیب سرخ، به نجات‌یافتگان کمپل توزیع کرده و شماری از آنان نیز به شفاخانه منتقل شده‌ اند.

آنتونیو سراسو، شهردار کروتو، به «رای نیوز» گفته است: «پهلوگیری‌هایی رخ داده است؛ اما هرگز تراژدی‌ای مانند این رویداد رخ نداده بود.»

پلیس گمرک، گفته که یکی از نجات‌یافتگان به اتهام قاچاق مهاجران بازداشت شده است.

جورجیا ملونی، نخست‌وزیر ایتالیا که سال گذشته با شعار «جلوگیری از سیل مهاجران به ایتالیا»، به این سمت رسید، از این رویداد ابراز تأسف عمیق کرده است و قاچاق‌چیان را عامل مرگ‌ومیر می‌داند.

او در بیانیه‌ای گفته است: «این غیرانسانی است که زندگی مردان، زنان و کودکان را با بهای تکتی مبادله کنیم که آنان با چشم‌انداز نادرست برای سفری امن می‌پردازند. دولت برای جلوگیری از خروج و در کنار آن بررسی این فاجعه‌ها متعهد است و به این کار ادامه خواهد داد.»

حکومت دست‌راستی بانو ملونی، وعده کرده است که از رسیدن مهاجران به سواحل ایتالیا جلوگیری کند و در چند روز پسین، قانون جدید و سخت‌گیرانه‌ای را تصویب کرده است که قوانین مربوط به امداد و نجات را تشدید می‌کند.

کارلو کالندا، وزیر پیشین اقتصاد ایتالیا، گفته است: «کسانی که در دریا با مشکل روبه‌رو می‌شوند، باید به هر قیمتی نجات یابند و مسیرهای مهاجرت غیرقانونی باید بسته شوند.»

اورزولا فون درلاین، رییس کمیسیون اروپا، گفته که او از این رویداد «عمیقاً متأسف» است و ازدست‌رفتن زندگی مهاجران بی‌گناه یک تراژدی است.

او افزوده است که برای پیش‌رفت در اصلاح قوانین پناهندگی اتحادیه‌ی اروپا و مقابله با چالش‌های مهاجرت، تلاش‌ها باید دو برابر شود.

پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان که بیش‌تر از حقوق مهاجران دفاع می‌کند، نیز گفته است که برای جان‌باختگان، افراد ناپدیدشده و نجات‌یافتگان دعا می‌کند.

بر اساس گزارش گروه‌های نظارتی، از ۲۰۱۴ تا کنون بیش از ۲۰ هزار تن در دریای مدیترانه جان باخته یا ناپدید شده‌ اند.

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

رجینا کاترامبون، رییس ایستگاه کمک به مهاجران در ساحل که عملیات جست‌وجو و نجات را در دریای مدیترانه انجام می‌دهد، گفته است که کشورهای اروپایی باید برای کمک به نیازمندان با یک‌دیگر هم‌کاری کنند.

او خواستار پایان‌دادن به «دیدگاه نزدیک‌بین» شده است؛ دیدگاهی که می‌گوید کشورهایی که از نظر فیزیکی به افریقا و خاورمیانه نزدیک‌تر اند، باید رهبری مقابله با این موضوع را بر عهده بگیرند.

رییس ایستگاه کمک به مهاجران در ساحل، گفته است: «تا کنون هیچ هم‌کاری‌ای میان کشورهای اروپایی برای هم‌آهنگی فعالانه به منظور کمک به افراد نیازمند وجود ندارد.»

او با تأکید از دولت‌ها خواسته است که برای بهبود تلاش‌های جست‌وجو و نجات و هم‌چنان توسعه‌ی مسیرهای امن و قانونی با یک‌دیگر هم‌کاری کنند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: