شفاخانه‌ی ولایتی غزنی؛ شفاخانه‌ای با محوطه‌ی کوچک و اتاق‌های قدیمی، اما با مراجعان بسیار و ازدحام بیش از اندازه. در محوطه‌ی شفاخانه‌ی ولایتی غزنی با امیدالله روبه‌رو می‌شوم؛ جوانی که به گفته‌ی خودش، بیمارش را نیمه‌‌های شب به این شفاخانه آورده؛ اما بیمارش تا کنون مرخص نشده است.

امیدالله از نبود انتظارخانه برای بیمارداران و کم‌بود بستر برای بیماران، شکایت می‌کند. او می‌گوید: «ما از ساعت یک شب آمده‌ایم و تا حالا که ساعت سه‌ونیم‌ روز است، دیگر جای نشستن ندارد، چوکی ندارد، مریضان/بیماران را می‌گویند یک مریض باشد یک پایواز/بیماردار. پایوازها/ بیمارداران را هیچ نمی‌مانند، جای کم‌ است. خواست ما همین است که پارکینگ/توقف‌گاه موتر را زیاد کنند، چند دانه چوکی اضافه کنند، همین منطقه کلش چتل است، همین را باید جور کنند.»

ظفر و حامد، مراجعان دیگر به این شفاخانه، نیز از رسیدگی‌نشدن درست به بیماران شان گلایه‌مند اند. آنان، از مسئولان می‌خواهند که به بهداشت و افزایش بستر در این شفاخانه، توجه کنند.

ظفر، می‌گوید: «ما از طرف صبح آمدیم، بیروبار زیاد است، داکتران/پزشکان کم است. ساحه هم خرد است، مریض را که آوردیم، داکتران درست رسیدگی نمی‌کنند، بی‌نظمی زیاد است.»

حامد، نیز می‌گوید: «تعداد شفاخانه کم است، پارکینگ و جای کم است، مریضان زیاد اند، داکتران کم است. خواست ما همین است که جای و داکتران باید زیاد شود، خوب‌تر است.»

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

باشندگان غزنی که خواستار بازسازی و گسترش ساختمان شفاخانه‌ی ولایتی این ولایت اند، می‌گویند که این شفاخانه پاسخ‌گوی نیازهای صحی جمعیت کنونی غزنی را ندارد.

زهرا، باشنده‎‌ی غزنی، در این باره به سلام‌وطندار می‌گوید: «تعداد مراجعین خیلی زیاد است، به مریضان رسیدگی صورت نمی‌گیرد، امکانات درست وجود ندارد، داکترصاحبان کم است. از مسئولین تقاضا می‌کنیم که ساختمان شفاخانه را بازسازی کنند و امکاناتی که در این عرصه لازم و ضروری است، را برای مریضان و شهروندان غزنی مهیا کنند.»

در همین حال، نورالله حبیبی، رییس شفاخانه‌ی ولایتی غزنی، مشکل ازدحام مراجعان به این شفاخانه را می‌پذیرد و می‌گوید که بهبود در ارائه‌ی خدمات صحی و اعتماد مردم نسبت به خدمات صحی در شفاخانه‌های دولتی، سبب ازدحام مراجعان شده است. او، از باشندگان غزنی می‌خواهد که نظم و بهداشت را در شفاخانه‌ها رعایت کنند.

رییس شفاخانه‌ی ولایتی غزنی، می‌افزاید: «شمار مراجعین به شفاخانه‌ی ولایتی افزایش یافته است که دلایل مختلف دارد. یکی این که ارائه‌ی خدمات به مردم بهبود یافته و دیگر این که اعتماد مردم افزایش یافته است. به همین دلیل، شمار مراجعین زیاد شده است. خواست ما از مردم این است که با ما هم‌کاری کنند؛ زیرا با افزایش شمار بیماران، سرایت میکروب‌ها نیز زیاد می‌شود.»

رسول‌خان نظری، رییس صحت‌ عامه‌ی غزنی، نیز به سلام‌وطندار می‌گوید که شفاخانه ولایتی این ولایت حدود ۸۰ سال پیش ساخته شده است و توانایی پاسخ‌گویی به نیازهای صحی جمعیت کنونی غزنی را ندارد.

او می‌افزاید: «شمار جمعیت هر روز افزایش می‌یابد و شفاخانه‌ی ولایتی غزنی ساختمان کافی ندارد. ساختمان آن فرسوده و قدیمی است و حدود ۸۰ سال پیش ساخته شده است که برای جمعیت کنونی بسنده نیست. به دلیل کم‌بود جا، ازدحام به نظر می‌رسد. مراجعین خیلی زیاد است و ان‌شاءالله به همه خدمات صحی ارائه خواهد شد.»

نبود مرکزهای درمانی کافی در سطح ولسوالی‌ها، سبب شده است که باشندگان ولسوالی‌ها و روستانشینان، برای درمان بیماران شان به شفاخانه‌ی ولایتی غزنی مراجعه کنند و این مسئله سبب ازدحام در این شفاخانه شده است.

حکمت‌الله، مردی که از ولسوالی دوردست ناوه‌ی غزنی، بیمارش را به این شفاخانه آورده است، به سلام‌‌وطندار می‌گوید که در ولسوالی شان کلینیک‌ کافی وجود ندارد و آنان ناچار اند‌ برای درمان بیماران خود به شفاخانه‌ی ولایتی غزنی مراجعه کنند.

او می‌افزاید: «شمار بیماران در ولسوالی خیلی زیاد است و تنها یک درمان‌گاه است که باید از صبح تا شام منتظر نوبت باشی. به همین دلیل، ما مریض فوری را به این جا آورده‌ایم.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

او، از وزارت صحت عامه می‌خواهد که شفاخانه‌های معیاری و مرکزهای درمانی را در سطح ولسوالی‌ها و روستاها گسترش دهد تا زمینه‌ی دست‌رسی مردم در ولسوالی‌ها به خدمات صحی مهیا شود و ازدحام شفاخانه‌های شهری نیز کاهش یابد.

او می‌افزاید: «خواست ما این است که درمان‌گاه‌ها و شفاخانه‌های خوب در ولایت، ولسوالی‌ها و روستاها ساخته شود. بعضی اوقات که باران می‌بارد، راه‌ها مسدود می‌شود و بیماران از بین می‌روند؛ زیرا داکتر وجود ندارد، دوا بی‌کیفیت است، به همین دلیل باید امکانات بهتر شود.»

با این حال، رییس صحت ‌عامه‌ی غزنی، می‌گوید که در دو سال گذشته ۵۴ مرکز درمانی در سطح مرکز و ولسوالی‌های این ولایت ساخته شده است و تلاش‌ها برای دست‌رسی بیش‌تر مردم به خدمات صحی، جریان دارد.

او می‌افزاید: «مرکزهای صحی در ولسوالی‌ها خیلی زیاد شده است. با آمدن امارت اسلامی، تنها در غزنی ۵۴ مرکز صحی جدید ساخته شده است که این یک رقم بزرگ است.»

گفتنی است که افزون بر مراجعه‌ی باشندگان ولسوالی‌های هجده‌گانه‌ی غزنی، باشندگان شماری از ولسوالی‌های ولایت‌های هم‌جوار غزنی نیز به شفاخانه‌های این ولایت مراجعه می‌کنند و به همین دلیل، شمار مراجعان به شفاخانه‌های غزنی به ویژه شفاخانه‌ی ولایتی این ولایت، افزایش یافته است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: