شماری از باشندگان غزنی، می‌گویند که کم‌بود کارمندان صحی و پزشک زن در برخی از کلینیک‌های این ولایت، دست‌رسی زنان به خدمات بهداشتی را محدود کرده است.

ناهیده، مراجعه‌کننده به کلینیک «شمس‌العارفین» در نزدیکی مسجد عیدگاه غزنی، می‌گوید که به دلیل نبود پزشک زن در این کلینیک، زنان نمی‌توانند به خدمات بهداشتی مورد نیاز دست‌رسی داشته باشند. او می‌افزاید: «در غزنی، کلینیک‌ها و شفاخانه‌های زیادی فعالیت می‌کند؛ اما به خاطری که بیش‌تر کارمندان شفاخانه‌ها، مرد استند، خانم‌ها وقتی که با مشکل روبه‌رو می‌شوند، نمی‌توانند راحت و با جرئت، به این شفاخانه‌ها مراجعه کنند.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

داوود، باشنده‌‌ی منطقه‌ی مسجد عیدگاه، می‌گوید که در کنار کم‌بود پزشکان زن، نبود امکانات دارویی نیز از دیگر مشکلات جدی در این کلینیک و دیگر مرکز‌های درمانی در غزنی، است. او، از مسئولان وزارت صحت عامه می‌خواهد که به این مشکلات شان رسیدگی کنند. «چندین بار که من به این کلینیک مراجعه کردم، امکانات کلینیک بسیار ضعیف است. وقتی که مراجعه می‌کنی، دارو برایت نمی‌دهند. ما مجبور می‌شویم که دارو را از بازار بخریم.»

شماری از فعالان مدنی در غزنی، می‌گویند که نبود کارمندان صحی و پزشکان زن در شماری از مرکزهای درمانی در این ولایت، سبب محدودشدن دست‌رسی زنان به خدمات درمانی به ویژه در هنگام زایمان و روآوردن آن‌ها به طب سنتی شده است. علی صمدی، فعال مدنی، در این باره می‌گوید: «کم‌بود پزشکان زن در شفاخانه‌ها، کلینیک‌ها و زایش‌گاه‌ها، از جمله مشکلات بسیار جدی هنوز هم در شهر غزنی و حومه‌هایش محسوب می‌شود.»

مسئولان در ریاست صحت عامه‌ی غزنی، می‌گویند که کلینیک شمس‌العارفین، زیر نظارت این ریاست نه؛ بل زیر نظر ریاست جمعیت هلال‌احمر افغانی در غزنی، در این ولایت فعالیت دارد.

شهاب سروری، مدیر نشرات و ارتباطات عامه‌ی ریاست جمعیت هلال‌احمر افغانی در غزنی، با رد نبود کارمندان صحی و پزشکان زن در کلینیک شمس‌العارفین، به سلام‌وطندار می‌گوید که ۱۱ کلینیک به شمول این کلینیک در این ولایت، زیر نظر این ریاست فعالیت دارند. به گفته‌ی او، در بیش‌تر این کلینیک‌ها، کارمندان زن و مرد، خدمات درمانی ارائه می‌کنند. «مردم محل که از نبود کارمندان زن شکایت می‌کنند، این کاملاً دروغ است. در این درمان‌گاه هم داکتران زن وجود دارد و هم داکتران مرد.»

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

مدیر نشرات و ارتباطات عامه‌ی ریاست جمعیت هلال‌احمر غزنی، می‌افزاید که در کلینیک شمس‌العارفین، درمان بیماری‌های داخله، داخله‌ی کودکان، تطبیق واکسین‌های ضدپولیو و کرونا و رسیدگی به کودکان مبتلا به سوءتغذیه‌، همه‌روزه از سوی کارمندان زن و مرد انجام می‌شود.

گفتنی است که کلینیک شمس‌العارفین، یک کلینیک «سی‌اچ‌سی» است که فعالیت آن، ویژه‌ی زنان و کودکان نیست؛ بل در بخش‌های گوناگون به همه بیماران خدمات ارائه‌ می‌کند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: