مکتوبی از سوی ریاست معارف شهر کابل در شبکه‌های اجتماعی دست‌به‌دست می‌شود که در آن اجرای سرود توسط دانش‌آموزان دختر بالاتر از ۱۲ سال در محفل‌هایی که مردان حضور داشته باشند، ممنوع شده است. در این مکتوب آمده است که دانش‌آموزان دختر می‌توانند در محفل‌هایی که تنها زنان حضور داشته باشند، ترانه و سرود اجرا کنند.

نجیبه آرین، سخنگوی وزارت معارف این مکتوب را تأیید می‌کند و به سلام‌وطندار می‌گوید که این تصمیم براساس شکایت‌های متعدد دانش‌آموزان و والدین‌شان گرفته شده است.

بانو آرین می‌افزاید، شماری از دانش‌آموزان شکایت کرده‌اند که از یک‌سو حجم درس‌های‌شان بسیار زیاد است و از سوی دیگر مجبور اند در برنامه‌های مختلف سرود و ترانه اجرا کنند که سبب اخلال در روند درس‌های‌شان می‌شود.

هرچند در مکتوب ریاست معارف شهر کابل دانش‌آموزان دختر بالاتر از ۱۲ سال تنها از خواندن سرود در محفل‌هایی که مردان حضور داشته باشند ممنوع شده‌اند، اما سخنگوی وزارت معارف می‌گوید که این یک تصمیم کلی‌ست و شامل دختران و پسران در هر گونه محفل چه مردانه باشد و چه زنانه، می‌شود.

این مکتوب جنجال‌ها و واکنش‌های بسیاری در پی داشته است. ندا کارگر، فعال حقوق زنان و کودکان می‌گوید، شنیدن این خبر برایش تأسف‌برانگیز است و به این باور رسیده که افغانستان به‌جای پیش‌رفت، حرکت روبه‌عقب دارد.

به گفتۀ بانو کارگر، در افغانستان نظام نه؛ بل‌که افراد بنابر خواست‌ها و سلیقه‌های شخصی‌شان کار می‌کنند و در این میان آزادی نسبی زنان که با قربانی‌های زیادی هم‌راه بوده است، پای‌مال می‌شود.

به باور ندا کارگر، برخی چهره‌ها از داخل نظام با طرح‌ریزی برنامه‌های بنیادگرایانه در تلاش‌اند تا توجه بنیادگراها را به خودشان جلب کنند؛ زیرا آیندۀ افغانستان را در دست بنیادگراها می‌بینند.

جاوید تاشه، باشندۀ شهر کابل می‌گوید که ممنوعیت سرودخواندن توسط دختران بالاتر از ۱۲ سال، دو روز پس از هشت مارچ، روز جهانی همبسته‌گی زنان صورت گرفته است؛ در حالی که از هشت مارچ به صورت چشم‌گیری تجلیل شد.

خواهر آقای تاشه از صنف اول تا دوازدهم مکتب عضو گروه سرود بوده و در محفل‌های گونه‌گون برنامه اجرا کرده است. به باور آقای تاشه، برابری جنسیتی مرد و زن در افغانستان شعاری بیش نیست.

ظفرشاه رویی، فعال حقوق کودکان می‌گوید، برخی از نهادها به‌ویژه معارف کم‌کم زمینۀ حضور طالبان را در کشور فراهم می‌کنند. به گفتۀ آقای رویی، با چنین اقدامات به شدت مخالف است؛ زیرا این‌کار جلو تحقق خیلی از آرزوها و اهداف دختران را می‌گیرد.

آقای رویی می‌افزاید که دخترش دوست دارد آوازخوان و رقاص باشد و از کودکی به هنر علاقه داشته است و او به عنوان پدر هم‌واره تلاش می‌کند تا این زمینه را برای دخترش فراهم کند.

این بار نخست نیست که تصمیم‌های رهبری جدید وزارت معارف با جنجال روبه‌رو شده است. چندی پیش وزارت معارف طرحی را برای دانش‌آموزان صنف‌های اول تا سوم ساخته بود که براساس آن، دانش‌آموزان باید به مسجد منتقل می‌شدند.

 

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: