آرشیف ملی، نمایش‌گاه اثرهای خطی را امروز (سه‌شنبه، ۱۶ جوزا)، در کابل افتتاح کرد و تا ۲۲ جوزا ادامه می‌یابد. مسئولان آرشیف ملی، می‌گویند که این نمایش‌گاه به هدف بازدید شهروندان، محققان و دانش‌جویان دانش‌گاه‌ها، برگزار شده است.

محمدهارون، آمر نسخه‌های خطی آرشیف ملی، به سلام‌وطندار می‌گوید در این نمایش‌گاه ۵۴ نسخه‌ی خطی که شامل قرآن‌‌کریم، تفسیرها، دیوان اشعار، آثار منظوم و منثور و دیگر اثرهای ادبی می‌شود، به نمایش گذاشته شده است.

او، از شهروندان می‌خواهد که از آرشیف ملی بازدید کنند. محمدهارون، می‌‌افزاید: «نمایش‌گاه اسناد و نسخه‌های ناب که شامل انواع قرآن‌کریم، احادیث و متون ادبی که قدمت بیش از ۴۰۰ ساله را دارد، به نمایش گذاشته شده است.»

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

در همین حال، مسئولان وزارت اطلاعات و فرهنگ، می‌گویند که به هیچ سند آرشیف ملی آسیبی نرسیده است و تلاش‌ها برای دیجیتال‌سازی آن جریان دارد.

عتیق‌الله عزیزی، معین فرهنگ و هنر وزارت اطلاعات و فرهنگ، از شهروندان می‌خواهد که برای غنی‌سازی آرشیف ملی، اسناد و اثرهای خطی را که نزد خود در خانه نگه‌داری می‌کنند، به آرشیف ملی به گونه‌ی رایگان اهدا کنند. او، می‌افزاید که این وزارت اسناد و نسخه‌های خطی را به بهای مناسب از شهروندان خریداری می‌کند.

او، می‌گوید‌: «از شهروندان می‌خواهیم اسناد و نسخه‌های خطی را به خاطر غنی‌سازی آرشیف ملی و برای این که به آن اثرها آسیب نرسد، به گونه‌ی رایگان کمک کنند و وزارت اطلاعات و فرهنگ یک کمیسیون دارد که نسخه‌های خطی، اسناد تاریخی، متون تاریخی، کتاب‌ها، عکس‌های تاریخی و مینیاتوری‌ها را، به بهای مناسب خریداری می‌کند.»

با این حال، شماری از بازدیدکنندگان این نمایش‌گاه، از شهروندان می‌خواهند که از آرشیف ملی بازدید کنند. عبدالقیوم مشانی، عضو آکادمی علوم که برای بازدید از نسخه‌های خطی به آرشیف ملی آمده است، می‌گوید که امارت اسلامی باید زمینه‌ی بازنویسی اثرهای خطی را فراهم کند.

او، می‌افزاید: «شهروندان باید از آرشیف ملی دیدن کنند و می‌شود که برای تحقیقات علمی از آن استفاده کنند و نیز بعضی از نسخه‌ها باید چاپ و زمینه‌ی بازنویسی شان فراهم شود.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

سیداحمد سیلاب، نماینده‌ی مجلس نمایندگان دولت پیشین و دیگر بازدیدکننده‌ی این نمایش‌گاه، است. او، از امارت اسلامی می‌خواهد که زمینه‌ی بازدید از اسناد تاریخی و نسخه‌های خطی را با برگزاری برنامه‌های متفاوت فراهم کند.

او، می‌گوید: «اکنون در این جا اثرهایی را دیدم که پیش از این باورم نمی‌شد که در این جا در اثر جنگ‌های چندین دهه مانده باشند؛ اما خوش‌حالم که امروز دیدم همه اسناد تاریخی و نسخه‌های خطی به گونه‌ی سالم نگه‌داری می‌شوند.»

گفتنی است که در آرشیف ملی بیش از ۱۰۰ هزار سند معتبر تاریخی و ۸۵۰۰ نسخه‌ی خطی نگه‌داری می‌شود.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: