بر اساس گزارش رسانه‌های ایرانی، حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه‌ی این کشور، مدعی شده است که در ماه‌های پسین، رهبران گروه داعش از عراق، سوریه و بخش‌هایی از لیبیا، به افغانستان منتقل شده‌ اند؛ ادعایی که بلافاصله از سوی وزارت امور خارجه‌ی افغانستان رد شد.

در اعلامیه‌ا‌ی که از سوی عبدالقهار بلخی، سخن‌گوی وزارت امور خارجه پخش شده، این وزارت با رد ادعای حسین امیرعبداللهیان در باره‌‌ی حضور داعش در افغانستان، از کشورها خواسته است‌ که به جای چنین اظهارنظرها، در برقراری امنیت مرزهای شان جدی باشند.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

در بخشی از اعلامیه آمده ‌است: «در صورتی که ایران در مورد انتقال داعشیان به افغانستان معلومات دارد، امیدواریم با ما شریکش بسازد تا نیروهای امنیتی افغانستان در مورد آن اجراآت لازم کنند. قابل یادآوری است که افغانستان با کشورهای یادشده‌ی عربی مرز مشترک ندارد، به جای انداختن بار مسئولیت بردوش دیگران، بهتر است کشورها مکلفیت‌های بین‌المللی خویش را در قبال مصونیت مرزهای خویش انجام دهند.»

در کنار نگرانی جامعه‌ی جهانی از حضور داعش در افغانستان، امارت اسلامی به داشتن رابطه با گروه‌های دیگری مانند القاعده نیز متهم است. چندی پیش، جو بایدن، رییس‌جمهور امریکا، مدعی شده بود که به هم‌کاری امارت اسلامی، القاعده را در افغانستان مهار کرده؛ اما هنوز به نگرانی‌های امنیتی‌ای که از سوی کشورها مطرح می‌شود، پایان داده نشده ‌است.

در همین حال، محمدیعقوب مجاهد، سرپرست وزارت دفاع ملی، افزون بر رد حضور القاعده در افغانستان و هم‌کاری این حکومت با امریکا برای کشتن ایمن‌ الظواهری، رهبر پیشین شبکه‌ی القاعده، تأکید کرده‌ است که امارت اسلامی مایل به هم‌کاری با امریکا نیست.

با این همه، آگاهان می‌گویند که تنها با شکل‌گیری یک حکومت فراگیر و مشروع در افغانستان، می‌شود به نگرانی‌های امنیتی جامعه‌ی جهانی در این کشور پایان داد.

ویس ناصری، آگاه مسائل سیاسی، در این باره می‌گوید: «به جای انکار و تقابل با جهان، باید یک راه‌کار ملی را ایجاد کنیم. بهترین راه‌کار ملی برای حل مشکل افغانستان، تشکیل یک حکومت فراگیر ملی است.»

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

ثمر سادات، آگاه امور امنیتی، نیز در این باره می‌گوید: «این نگرانی‌ها نشان‌دهنده‌ی این است که افغانستان در حال تبدیل‌شدن به یک جغرافیای ناامن است. این خدانخواسته باعث نشود که افغانستان به مرکز تروریزم و مافیای بین‌المللی تبدیل شود.»

این در حالی است که به تازگی، آصف علی‌‌خان درانی، نماینده‌‌ی ویژه‌ی پاکستان برای افغانستان، نیز به کابل سفر کرده و گفته شده که شریک‌سازی نگرانی‌های امنیتی پاکستان با مقام‌های امارت اسلامی، هدف اصلی این سفر بوده ‌است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: