دو روز پیش شماری از باشنده‌گان بدخشان به‌دلیل افزایش ناامنی، نبود آب آشامیدنی و نبود برق دست به اعتراض زدند، اما این اعتراض آنان به خشونت کشیده شد و نیروهای امنیتی به اعتراض‌کننده‌گان شلیک کردند که در نتیجۀ آن ۳ تن کشته و ۴۳ تن دیگر زخمی شدند.

در پی به خشونت‌کشیده‌شدن این اعتراض‌ها، باشنده‌گان بدخشان امروز در یک نشست خبری در شهر کابل می‌گویند، آن‌چه در بدخشان به وقوع پیوسته نمونۀ بارز قتل عام و جنایت بشری‌ست. به‌دنبال به خشونت‌کشیده‌شدن تجمع اعتراضی باشنده‌گان بدخشان، رئیس‌جمهور غنی دستور تشکیل هیأت حقیقت‌یاب و بررسی دقیق این روی‌داد را داد.

سلام‌وطندار را در اینستاگرام دنبال کنید

عبدالودود ثابت، مشاور ریاست‌جمهوری، نماینده‌گان ادارۀ مستقل ارگان‌های محلی، دفتر شورای امنیت ملی، وزارت داخله و نماینده‌گان بدخشان در مجلس نماینده‌گان، اعضای هیأت حقیقت‌یاب دولت‌اند.

اما کلیم‌الله هم‌سخن، از برگزارکننده‌گان این نشست اعتراضی می‌گوید که به‌دلیل دولتی‌بودن این هیأت، باشنده‌گان بدخشان نسبت به آن بی‌باور اند.

سلام‌وطندار فارسی را در تلگرام دنبال کنید

کلیم‌الله هم‌سخن می‌افزاید: «اعزام هیأت حقیقت‌یاب ظاهراً یک گام مثبت است، اما با توجه به تجربه‌های تلخی که از هیأت‌های گذشته و در ولایت‌های دیگر داشتیم، همیشه حکومت برای فرار از مسئولیت و پاسخ‌گویی هیأتی را اعزام کرده است.»

مجیب ابراهیمی، شرکت‌کنندۀ این نشست اعتراضی می‌گوید که زکریا سودا، والی بدخشان باید هرچه زودتر از مقامش برکنار و به نهادهای عدلی و قضایی معرفی شود.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

از سویی هم، لطیف محمود، معاون سخنگوی ریاست‌جمهوری به سلام‌وطندار می‌‌گوید که هیأت حقیقت‌یاب هنوز کارش را آغاز نکرده است، اما این هیأت گزارش چه‌گونه‌گی به خشونت‌کشیده‌شدن این اعتراض را به گونۀ شفاف همه‌گانی می‌کند.

شرکت‌کننده‌گان دیگر این نشست اعتراضی هشدار می‌دهند در صورتی ‌که دولت به خواست آنان مبنی به برکناری والی بدخشان موافقت نکند، دست به اعتراض‌های مسالمت‌آمیز و گسترده خواهند زد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: