شماری از آموزگاران ولایت فراه که در مکتب‌های بخش‌های زیر کنترل طالبان تدریس می‌کنند، از اخاذی این گروه خبر می‌دهند. آنان می‌گویند، هر آموزگار مجبور است ماهانه ۲۰۰ افغانی از معاش خود به طالبان باج بدهد و اگر آموزگاری با خواست این گروه مخالفت کند به مرگ تهدید می‌شود.

این آموزگاران به سلام‌وطندار می‌گویند، آموزش‌ در بخش‌های زیر کنترل طالبان با چالش‌های جدی همراه است. به گفتۀ آنان، گروه طالبان قوانین سخت‌گیرانه‌یی را در این مناطق وضع کرده‌اند و آموزگاران مکتب‌ها از آزادی شخصی برخوردار نیستند.

عارف رحیمی، یکی از این آموزگاران می‌گوید، مسئول معارف گروه طالبان به گونۀ دوره‌یی از صنف‌ها نظارت می‌کند تا ارزیابی کند که آیا دانش‌آموزان با معیارهای این گروه به صنف‌های درسی حاضر می‌شوند یا نه؟

به گفتۀ او، دانش‌آموزان باید کلاه بر سر داشته باشند و آنانی که به سن بلوغ رسیده‌اند باید ریش بمانند. دانش‌آموزان دختر نیز باید با حفظ حجاب و مطابق شریعت اسلامی در صنف‌های درسی حضور یابند.

این آموزگارهم‌چنان می‌گوید، هرچند حقوق و امتیازات آموزگاران انده‌ک است، اما گروه طالبان ماهانه ۲۰۰ افغانی از معاش‌‌ آنان اخاذی می‌کنند.

عارف رحیمی می‌گوید، آموزگارانی مکتب‌هایی که حاضر به پرداخت پول به طالبان نشوند، این گروه آن مکتب‌ها را منفجر می‌کنند و یا به آتش می‌کشند.

این آموزگار به گونۀ مثال از یک مکتب در روستای «گینه‌کان» در مرکز شهر و یک مکتب دیگر در روستای «نوده» نام می‌برد که طالبان به دلیل باج ندادن آموزگاران، آن‌ها را منفجر کرده‌اند.

این آموزگاران می‌گویند، زمانی‌که به طالبان پول می‌دهند این گروه با بازبودن مکتب‌ها هیچ مشکلی ندارند.

حساب‌بردن از طالبان و فراهم‌کردن زنده‌گی‌ با امکانات بهتر برای اعضای‌ این گروه، از دلایل اخاذی طالبان از آموزگاران گفته می‌شود.

نصرت‌الله الفت، از دیگر آموزگاران در فراه می‌گوید، با آن‌که آنان چندین‌بار موضوع اخاذی طالبان از معاش‌شان را با ریاست معارف این ولایت در میان گذاشته‌اند، اما این ریاست نیز زیر اثر حاکمیت گروه طالبان قرار دارد و تاکنون هیچ اقدام عملی‌یی برای حل این مشکل صورت نگرفته است.

این آموزگار می‌گوید، اگر آموزگاران و کارمندان مکتب‌ها با خواست طالبان مخالفت کند، آنان مکتب‌ها را انفجار می‌دهند و اگر آموزگاری ماهانه ۲۰۰ افغانی به این گروه ندهد، او را به مرگ تهدید می‌کنند.

این آموزگاران هم‌چنان می‌گویند، روند استخدام آموزگاران نیز به گونۀ دقیق از سوی طالبان نظارت می‌شود و مسئول معارف این گروه تصمیم می‌گیرد چه‌کسی باید استخدام شود، در حالی‌که ریاست معارف ولایت فراه تصمیم گیرندۀ کلیدی نیست.

ذبیح‌الله مجاهد، یکی از سخنگویان گروه طالبان، باج‌گیری ۲۰۰ افغانی از معاش ماهانۀ آموزگاران توسط اعضای این گروه را رد می‌کند. او به سلام‌وطندار می‌گوید، در پالیسی این گروه، پول گرفتن از آموزگاران جای ندارد.

اما این سخنگوی طالبان تأکید می‌کند که این ادعای آموزگاران را بررسی خواهد کرد و در صورت درستی به آن رسیده‌گی خواهد شد.

صادق رحیمی، معاون تدریسی ریاست معارف ولایت فراه می‌گوید، تاکنون هیچ شکایتی مبنی بر باج‌‌گیری طالبان از معاش ماهوار آموزگاران به این ریاست ثبت نشده است.

به گفتۀ آقای رحیمی از آغاز ماه جاری سیستم معاشات آموزگاران در این ولایت بانکی شده و معاش هر آموزگار به حساب خود واریز می‌شود.

مرتبط با این خبر:

کلیدواژه‌ها: // // //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: