یک بانوی جوان در بدخشان با هزینه‌ی شخصی، فروش‌گاه ویژه‌ی زنان را زیر نام «مارک شاپینگ» در شهر فیض‌آباد، مرکز این ولایت، ایجاد کرده است.

شهره تمنا، بنیان‌گذار این فروش‌گاه، به سلام‌وطندار می‌گوید که این فروش‌گاه را به منظور ایجاد سهولت برای بانوان، با هزینه‌ی ۳۰۰ هزار افغانی ایجاد کرده است. به گفته‌ی او، در این فروش‌گاه به شمول خودش، چهار تن از دختران دانش‌جو نیز مشغول کار شده‌ اند.

بانو تمنا، می‌افزاید که پس از ممنوعیت آموزش دختران، او نیز خانه‌نشین شده بود و به همین دلیل با ایجاد این فروش‌گاه خواسته است دیگر دختران را نیز تشویق کند تا ایده‌های خود را عملی کنند.

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

او می‌گوید: «هدف از ایجاد این فروش‌گاه این بوده که فعلاً درس و تعلیم به روی دختران بسته است؛ چون خودم هم یک محصل هستم، از بی‌کاری در خانه واقعاً رنج می‌بردم. تصمیم گرفتم که بیایم یک فروش‌گاه زنانه ایجاد کنم تا دختران دیگر نیز تشویق شوند و رو به تجارت بیاورند و تعدادی دیگر هم از همین گوشه‌نشینی و از وضعیت بد روانی رنج می‌برند، بیایند در این جا مصروف کار شوند.»

شماری از دختران در شهر فیض‌آباد، در گفت‌وگو با سلام‌وطندار می‌گویند آنان از این که یکی از هم‌سرنوشتان شان در چنین وضعیتی دست به این اقدام زده است، خوش‌حال اند.

به گفته‌ی آنان، این نخستین بار است که چنین فروش‌گاهی در بدخشان توسط یک بانو ایجاد می‌شود.

زهره گونیش، یکی از این دختران که برای خرید به این فروش‌گاه آمده است، به سلام‌وطندار می‌گوید که از آمدن به این فروش‌گاه احساس راحتی و امنیت می‌کند.

او می‌افزاید که ایجاد چنین فروش‌گاه‌ها برای بانوان، یک سهولت به ‌شمار می‌رود؛ زیرا زنان می‌توانند با آرامش و خیال راحت، از آن‌ها خرید کنند‌.

بانو گونیش، می‌گوید: «فروش‌گاهی که دختران این جا ایجاد کرده اند، واقعاً کار خلاقانه است که می‌توانند زنان، به راحتی بیایند خریدوفروش کنند. خود مان شاهد هستیم وقتی در یک دکان می‌رویم، یک جنس را انتخاب می‌کنیم، همان لحظه نمی‌شود امتحان کنیم؛ ولی در دکان‌هایی که دخترخانم‌ها هستند، می‌توانیم راحت امتحان بکنیم و بگیریم.»

سکینه، یکی دیگر از دختران در بدخشان، با ابراز خرسندی از ایجاد چنین فروش‌گاه، می‌گوید که آنان پس از این می‌توانند با آرامش خاطر و بدون ترس‌وهراس به این فروش‌گاه بیایند و خرید کنند.

به گفته‌‌ی سکینه، فروش‌گاه‌هایی که مالکان آن مرد باشند، خریداری وسایل مورد نیاز زنان، برای‌ بانوان دشوار و گاهی ناممکن است.

سکینه می‌گوید: «این جای خوش‌بختی‌ است که در شرایط فعلی برای خانم‌ها چنین جایی ایجاد شده و برای چند دخترخانم نیز زمینه‌ی کار فراهم شده است و این اولین بار است که در بدخشان و در حکومت فعلی آغاز کردند، ما فکر می‌کردیم که شاید اجازه ندهند؛ اما حالا جای خوش‌حالی است که ما این‌ جا برای خریداری می‌آییم.»

در همین حال، مسئولان ریاست صنعت‌وتجارت بدخشان، به سلام‌وطندار می‌گویند که آنان همواره تلاش کرده‌ اند تا از افرادی پشتیبانی کنند که برای خودکفایی فردی و ایجاد تسهیلات در جامعه کوشش می‌کنند.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

عبدالباطن منیب، آمر تجارت ریاست صنعت‌و‌تجارت بدخشان، می‌گوید در صورتی که کار و فعالیت بانوان خلاف موازین اسلامی نباشد، آنان از اقدام‌های آنان پشتیبانی خواهند کرد.

او می‌افزاید: «الحمدلله امارت اسلامی از رشد تجارت‌ و‌ صنعت در افغانستان و اداره‌ی ولایتی شان که ما هستیم، در ولایت بدخشان دید وسیع داریم؛ یعنی فرصت‌ها را مساعد می‌کنیم که چه تاجران مرد است و چه هم خواهران مان در بخش‌هایی که مطابق به واقعیت شان است، کار و فعالیت داشته باشند.»

گفتنی است که پس از ممنوعیت کار و آموزش دختران، اکنون شماری از آنان در ولایت‌های مختلف به ایجاد کسب‌و‌کار شخصی رو آورده‌ اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: