شماری از زنان و فعالان مدنی در بلخ، می‌‌گویند که گسترش فقر و بی‌کاری و خانه‌نشین‌شدن زنان، سبب شده است شماری از زنان فعال در این ولایت به افسردگی دچار شوند؛ زنانی که سال‌ها در اجتماع کار کردند و دنبال راه حل برای مشکلات دیگران بودند، اما امروز خود شان در انزوا قرار گرفته اند و با مراجعه روان‌پزشک و استفاده‌‌ی دارو، تلاش می‌کنند از این معضل نجات یابند.

غم‌گینی درازمدت، بی‌علاقگی به کارهایی که قبلاً دوست شان داشتیم، کاهش تمرکز، خستگی بیش‌ از حد و حالت‌هایی از این دست، می‌توانند نشانه‌های افسردگی باشند. افسردگی، نوعی بیماری روانی است که احساسات و افکار و رفتار ما را عوض می‌کند. به عبارت دیگر، افسردگی نوعی بیماری روانی است که باعث اختلال در اوضاع اجتماعی و فردی شخص می‌شود و از نشانه‌های آن اضطراب، کاهش اشتها، بی‌خوابی و غیره است.

شکریه، یک تن از باشندگان شهر مزارشریف، مرکز بلخ، به سلام‌وطندار می‌گوید که تغییر نظام، دورشدن زنان از حقوق و علایق شان، بی‌کاری و حضورنداشتن آن‌ها در اجتماع، در یک سال گذشته باعث بیش‌ترشدن افسردگی میان زنان شده است.

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

او می‌افزاید: «یکی از دلیل‌هایش همین تغییر رژیم بوده و هم‌چنان همین حالاتی که در کشور حکم‌فرما شده، سبب شده است که فقر به بسیار درجه‌ی بالا برسد و افراد جامعه از کارهایی که قبلاً داشتند، مشاغلی که داشتند، عوایدی که داشتند، از آن‌ها دور شدند و بنابر بعضی دلیل‌های دیگر، بیش‌تر جوانان به ویژه خانم‌ها در خانه به سر می‌برند.»

شکریه می‌گوید که زنان از آزادی‌هایی که پیش از این داشتند، اکنون محروم شده اند و این سبب شده است که بسیاری از آن‌ها خانه‌نشین و به افسردگی دچار شوند.

در همین حال، نصیبه، یک تن از فعالان مدنی در بلخ، می‌گوید که پیش از این زنان و مردان سرگرم کار بودند، اما اکنون نه تنها این که به زنان در بیش‌تر جاها اجازه‌ی کار نیست، مردان نیز بی‌کار شده اند و شمار زیادی از زنانی که قبلاً کار می‌کردند، اکنون دنبال روان‌پزشک هستند و داروی روان‌درمانی استفاده می‌کنند.

از سویی هم، احمدفرید حسن‌یار، یک تن از مشاوران سلامت روانی، می‌گوید که فعالیت‌نداشتن نه تنها برای زنان؛ بل برای تمام قشرهای جامعه تأثیرهای روحی_روانی دارد. او اما می‌افزاید که با شرایط کنونی در کشور، بیش‌تر مراجعان شان زنان هستند که از فعالیت‌نداشتن در اجتماع و اوضاع کنونی شکایت دارند.

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

او می‌گوید: «این نوع بیماری‌ها در نزد خانم‌ها بیش‌تر از مردها دیده می‌شود. در یک سال گذشته افسردگی در نزد زنان زیاد شده است، شکایت از محیط دارند، شکایت از فعالیت‌نداشتن در جامعه دارند.»

احمدفرید حسن‌یار، می‌‌افزاید که امسال نسبت به سال‌های گذشته، بسیاری از مراجعان زن نزد او به افسردگی گرفتار اند. او می‌گوید که علت افسرده‌شدن بسیاری از این زنان، فعالیت‌نداشتن شان در اجتماع بوده است.

این در حالی است که در بیش‌تر از یک سال گذشته با افزایش محدودیت‌ها بر زنان و فعالیت‌نداشتن آن‌ها در اجتماع، بسیاری از زنانی که قبلاً شاغل بودند، از مشکلات روحی_روانی شکایت دارند. روان‌پزشکان می‌‌گویند که مشاوره با مشاوران سلامت روانی و ورزش‌کردن، می‌تواند برای درمان بهتر این بیماران کمک کند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: