ادارۀ بازرس ویژۀ آمریکا برای بازسازی افغانستان یا سیگار، گفته است که افغانستان از سالها به اینسو با کمبود متخصصان آموزشدیده و مسلکی در زمینۀ مراقبتهای صحی روبهرو بوده است.
سیگار در توییترش نوشته است که افغانستان در سال ۲۰۱۸ به ازای هر ۱۰ هزار تن، بهطور اوسط تنها چهار داکتر، نرس و قابله داشت که بسیار کمتر از معیار سازمان جهانی صحت ( به ازای هر ۱۰ هزار تن، ۲۳ داکتر) است.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
ادارۀ بازرس ویژۀ آمریکا برای بازسازی افغانستان افزوده که این رقم با درنظرداشت فروپاشی دولت پیشین افغانستان و ناتوانی امارت اسلامی در پرداخت حقوق کارمندان صحی، بیمیلی بسیاری از افراد به کار بهدلیل اطمیناننداشتن از شرایط امنیتی و فرار شماری از کارمندان صحی، کمتر شده است.
این در حالیست که در نزدیک به هفت ماه پسین، افزون بر دیگر بخشها، نظام صحی کشور نیز با بحران روبهرو بوده است. سازمانهای بینالمللی هشدار دادهاند که دسترسی به خدمات صحی بهطور بیپیشینه کاهش یافته و این وضعیت رو به وخامت است.
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
پیش از این، ایلوی فیلیون، رئیس کمیتۀ بینالمللی صلیب سرخ در افغانستان گفته بود که شمار بسیاری از نهادهایی که در افغانستان خدمات صحی ارائه میکردند، بهدلیل کمبود بودجه از فعالیت باز ماندهاند و این امر دسترسی شهروندان به خدمات صحی را محدود کرده است.
او افزوده بود که تلاشهای بشردوستانه به تنهایی پاسخگوی نیازهای صحی افغانستان نیست و جهان باید در این بخش سرمایهگذاری کند.