کمیتۀ بین‌المللی صلیب سرخ، وضعیت نظام/سیستم صحی افغانستان را نگران‌کننده خوانده و گفته است که تلاش‌های بشردوستانه برای جلوگیری از فروپاشی این نظام کافی نیست.

ایلوی فیلیون، رئیس کمیتۀ بین‌المللی صلیب سرخ در افغانستان روز گذشته (جمعه، پانزدهم دلو)، در توییترش نوشته است، شمار بسیاری از نهادهایی که در افغانستان خدمات صحی ارائه می‌کردند، به‌دلیل کمبود بودجه از فعالیت باز مانده‌اند و این امر دست‌رسی شهروندان به خدمات صحی را محدود کرده است.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

رئیس کمیتۀ بین‌المللی صلیب سرخ تأکید کرده است که این نهاد تلاش می‌کند از فروپاشی نظام صحی افغانستان جلوگیری کند. او افزوده است که تلاش‌های بشردوستانه به تنهایی پاسخ‌گوی نیازهای صحی افغانستان نیست و جهان باید در این بخش سرمایه‌گذاری کند.

در همین حال، جاوید هژیر، سخنگوی وازرت صحت عامه هرچند از تلاش‌های کمیتۀ بین‌المللی صلیب سرخ برای سکتور صحی افغانستان استقبال می‌کند؛ اما آن را بسنده نمی‌داند.

هژیر به سلام‌وطندار می‌گوید: «چون قبلاً نظام صحی افغانستان یک نظام وابسته ساخته‌شده است، به همین دلیل کمک‌هایی که در این زمینه می‌شود تا حدی خوب است، اما برای فعلاً بسنده نیست؛ چون تا زمانی‌که امارت اسلامی افغانستان و سکتور صحی به پای خود بایستد، به کمک‌های ملی و بین‌المللی اشد ضرورت است.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

پیش از این نیز، نهادهای بین‌المللی از فروپاشی نظام صحی افغانستان هشدار داده بودند. کمیتۀ بین‌المللی نجات، با پخش گزارشی گفته بود که نظام صحی افغانستان در معرض فروپاشی قرار دارد و انتظار می‌رود بیش از ۹۰ درصد از مرکزهای صحی این کشور بسته شوند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: