شماری از باشندگان کابل، می‌گویند که وجود کراچی‌ها، اموال دکان‌داران و حضور دست‌فروشان در پیاده‌روها، آن‌ها را هنگام رفت‌وآمد در شهر با مشکل روبه‌رو کرده است.

محبوبه، باشنده‌ی شهر کابل، می‌گوید که بارها پیش آمده که به علت بسته‌‌بودن پیاده‌روها و نبود راه رفت‌وآمد، به زمین خورده است. «روزها به پایین افتادم؛ لباسم پاره شده اگر همرای طفل‌ ما از سرک برویم هم، درست نیست. پیاده‌رو برای عبورومرور مردم است؛ دَ هر پیاده‌رو ببینم دکان‌دار مال خود را بیرون کرده و مانده و برای مردم مشکل ایجاد کرده.»

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

مرتضا، دیگر باشنده‌ی کابل، شهرداری کابل را برای بازکردن پیاه‌روها به کم‌کاری متهم کرده و می‌گوید: «دولت، باید یک جای مشخص برای این کراچی‌داران جور کند که نه این‌ها در اذیت باشند، نه مردم. دولت باید به این مشکل رسیدگی کند تا مشکل مردم حل شود.»

در کنار شهروندان عادی، شماری از دکان‌داران نیز، از بستن پیاده‌روها از سوی کراچی‌ران‌ها شکایت دارند. حسیب‌الله، دکان‌داری در قلعه‌ی فتح‌الله شهر کابل، می‌گوید که به علت بسته‌بودن پیاده‌رو، بیش‌تر وقت‌ها مشتری‌‌هایش را از دست می‌دهد. او می‌گوید: «مردم به آسانی سودا گرفته نمی‌توانند؛ چون پیاده‌رو بند است. از طرف بعد از ظهر ازدحام زیاد می‌شود، مشکل ما زیاد است، تمام کراچی‌ها راه مردم را بند کرده.»

ویس‌الله که در یکی از پیاده‌روهای شهر، کراچی میوه‌فروشی دارد، می‌گوید که از روی ناچاری برای پیداکردن لقمه‌نانی کراچی‌اش را در پیاده‌رو گذاشته است. او، می‌افزاید: «ما سرک را بند نکردیم؛ موتر درست می‌رود، مردم درست رفت‌وآمد می‌کند، ما هم کار خود را می‌کنیم؛ اما در بالا شما بروید ببنید که هیچ راه نیست.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

مسئولان شهرداری کابل، می‌گویند؛ با کسانی که پیاده‌روها را بسته ‌اند، برخود قانونی می‌شود و کراچی‌‌ها را از پیاده‌روهای شهر کابل گردآوری می‌کنند. نعمت‌الله بارکزی، سخن‌گوی شهرداری کابل، می‌گوید: «پیاده‌رو محل عبورومرور مردم است و هیچ کس، ‌حق ندارد آن را بند کند، نه دکان‌دار و نه کراچی‌دار. ما سروی‌های مشخص خود را داریم ما در روزهای مشخص آنان را پاک‌سازی می‌کنیم.»

مشکل بسته‌شدن پیاده‌روها توسط دست‌فروشان و دکان‌داران، از سال‌ها به این سو باشندگان کابل را هنگام‌ پیاده‌روی‌های درون‌شهری اذیت می‌کند؛ اما تا هنوز راه‌حلی برای آن از سوی شهرداری ارائه نشده است؛ تنها گه‌گاه کارمندان ساحه‌ای شهرداری و نیروهای امنیتی، کراچی‌داران را از محل می‌رانند و گاهی هم گروه نظارتی شهرداری که برای بررسی وارد شهر می‌شود، دکان‌دارن برای چند ساعتی، اموال شان را به داخل دکان‌های شان می‌آوردند.

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: