با این که در شهرهای شلوغ کشورهای درحال‌توسعه، آلودگی هوا حقیقتی جدایی‌ناپذیر زندگی باشندگان آن است؛ اما این معضل در زمستان‌های کابل، جدی‌تر است و زندگی را برای مردم دشوار کرده است.

شماری از باشندگان کابل، می‌گویند که از چند روز به این سو، از طرف صبح و از شام به بعد، هوا بیش از اندازه آلوده می‌شود و این مسئله آن‌ها را نگران سلامتی‌ شان کرده است. مروه هجرت، باشنده‌ی ناحیه‌ی ششم شهر کابل، می‌گوید: «دود شدید در صبح وقت و نزدیک شام بیش‌تر می‌باشد و اگر آدم ماسک نداشته باشد، دود مستقیم به سیستم تنفسی وارد شده و باعث امراض مختلف می‌شود.»

هجرت که در یک دفتر خصوصی کارمند است و همه‌روزه ۰۶:۰۰ شام از سر کار، به سمت خانه می‌رود، می‌گوید: «زمانی که از دفتر بیرون می‌شوم، به حدی دود زیاد می‌باشد که چشمانم را سوزش می‌گیرد و گاهی حتا سرک و کوچه را دیده نمی‌توانم.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

حمید عمری، باشنده‌ی منطقه‌ی‌ کلوله‌پشته‌ی شهر کابل، می‌گوید که ناداری مردم سبب شده که آن‌ها برای گرم‌کردن خانه‌های شان از مواد سوختی دودزا استفاده کنند. «مردم فقیر شدند و آنان مجبور استند تا برای گرم‌کردن خانه‌های شان، از زغال‌سنگ‌ و اشیا برای سوخت استفاده کنند.» او می‌افزاید که نگرانی‌اش این است که همه‌ساله آلودگی هوای کابل افزایش پیدا می‌کند.

برخی از پزشکان، می‌گویند که آلودگی هوا، سبب می‌شود که بیماری‌های تنفسی نیز در کابل افزایش پیدا کند. محمداقبال انوش، پزشک در شهر کابل، می‌گوید: «در آلود‌گی هوا، ذرات گازات مخرب در فضا پخش شده و در زمان تنفس، داخل طرق تنفسی شده و باعث امراض تنفسی می‌شود، زمانی که این هوای آلوده را تنفس کردیم باعث بیماری عمده به نام برانشید مزمن شده و این بیماری در نزد کسانی یافت می‌شود که در هوای آلوده باشند.»

انوش به شهروندان توصیه می‌کند که برای کاهش اثرهای مخرب آلودگی هوا، هنگام بودن در بیرون از خانه، باید همیشه ماسک بزنند و بزرگ‌سالان تا زمانی که مجبور نباشد، نباید از خانه بیرون شوند.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

نعمت‌الله بارکزی، سخن‌گوی شهرداری کابل، می‌گوید که یک میلیون خانه در شهر کابل وجود دارد و باشندگان آن، به دلیل ناتوانی اقتصادی و پرچوی برق، از مواد سوختی تصفیه‌ناشده استفاده می‌کنند؛ چیزی که باعث می‌شود هوای پایتخت آلوده شود.

بارکزی، می‌افزاید که شهرداری کابل برای کاهش آلودگی هوای شهر، حمام‌ها، فابریکه‌ها و مرکزهای رهایشی را مکلف کرده که باید در دودکش‌های ساختمان شان فلتر تصفیه‌کننده‌ی دود نصب کنند.

آلودگی هوا در کابل در زمستان‌ها، یکی از بزرگ‌ترین معضل شهروندان است که به باور کارشناسان محیط‌زیستی، تا زمانی که استفاده از انرژی پاک مانند برق و گاز، جاگزین استفاده از سوخت‌های فسیلی نشود، این آلودگی پایان‌یافتنی نیست.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: