شهرداری کابل، امروز (سه‌شنبه، ۱۴ قوس) یک برنامه‌ی آگاهی‌دهی را به منظور کاهش آلودگی هوا در پایتخت برگزار کرد. مسئولان در شهرداری کابل، می‌گویند که این برنامه برای آگاهی‌دهی نمایندگان گذر شهر کابل، شورای علمای کابل و نمایندگان جوانان، برگزار شده است.

ولی‌گل جواد، رییس امور فرهنگی شهرداری کابل، می‌گوید: «آلودگی هوا یک چالش بزرگ در افغانستان به ویژه در شهر کابل است و شهرداری کابل به تنهایی نمی‌تواند آلودگی هوا را کاهش بدهد و مردم باید احساس مسئولیت کنند. شهرداری کابل آمادگی خود را دارد؛ عالمان دین در مسجدها و معلمان در صنف‌های مکتب برای کاهش آلودگی هوا به دانش‌آموزان آگاهی‌دهی کنند.»

در همین حال، محمدمنیراحمد مبارز، رییس سلامت محیطی شهرداری کابل، تطبیق‌نشدن قوانین محیط‌زیستی، استفاده از مواد دودزای بی‌کیفیت، نبود برق، تجمع بیش از اندازه‌ی جمعیت در شهر کابل و نداشتن آگاهی مردم از ضررهای آلودگی هوا را، از عامل‌های عمده‌ی افزایش آلودگی هوا در شهر کابل عنوان و برای کنترل این معضل، چند راه حل نیز پیشنهاد می‌کند.

سلام‌وطندار را در شبکه‌ی «ایکس» دنبال کنید

او می‌گوید: «استفاده از انرژی قابل تجدید، نصب دستگاه تصفیه‌کننده‌ی هوا، کنترل قیمت گاز، ترویج فرهنگ شهرنشینی، تنظیم ترانسپورت منظم شهری و نیز گسترش محیط سبز، به کاهش آلودگی هوا کمک می‌کند.»

افزون بر این، سراج‌الدین پتان، معاون ریاست سرسبزی شهرداری کابل، نیز می‌گوید که برای کاهش آلودگی هوای کابل، ۶۰۰۰ اصله نهال در تفریح‌گاه‌ها غرس شده و قرار است یک‌ونیم میلیون اصله نهال دیگر در سال آینده غرس شود.

او می‌افزاید: «قرار است در تفریح‌گاه‌ها یک میلیون اصله نهال گل مرسل غرس شود و در سال آینده قرار است یک‌ونیم میلیون اصله نهال را غرس کنیم و ما طرح توزیع پاسپورت ساحه‌ای را برای نگه‌داری نهال‌ها در شهر کابل روی دست داریم.»

با این حال، شماری از اشتراک‌کنندگان در این برنامه، برگزاری این گونه برنامه‌ها را سودمند می‌دانند و از شهروندان می‌خواهند که برای کاهش آلودگی هوا، با شهرداری کابل هم‌کاری کنند.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

محمدحفیظ، نماینده‌ی گذر ناحیه‌ی دوم شهرداری کابل، می‌گوید: «این برنامه به خودم و به همه مردم مؤثر است و ما طی جلسه‌ها پیام این برنامه را به مردم می‌رسانیم و مردم باید کوشش کنند از وسایل دودزا استفاده نکنند.»

بریالی امین، رییس نمایندگان گذر ناحیه‌ی اول شهرداری کابل، نیز می‌گوید: «ما مطالبی را که در این جا آموزش دیدیم، این مطالب را ما با جمعی از وکیلان و نماینده‌های گذر به اذهان تمام اهالی می‌رسانیم و این برنامه بسیار مؤثریت داشته است.»

گفتنی است که به دلیل استفاده‌‌ی مواد سوختی بی‌کیفیت برای گرم‌کردن خانه‌ها و نبود سوخت جایگزین، هوای پایتخت همه‌ساله در سرما به شدت آلوده می‌شود.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: