«مرا هندی خطاب میکنند. حتی همکاران خودم که در موردم شناخت کامل دارند، میگویند که در مورد هند از هنریار بپرسید؛ زیرا او هند را بیشتر بلد است.»
سخنان انارکلی هنریار، شهروند سیک و عضو مجلس سنای کشور است که هفتۀ گذشته در مراسم دریافت جایزۀ بینالمللی صلح ابنسینا در کابل از برخورد تبعیضآمیز علیه سیکها لب به شکوه گشود و تجربههای خود دربارۀ رفتار شهروندان کشور را شریک کرد. انارکلی هنریار میگوید که بیشتر شهروندان کشور او را هندو صدا میزنند؛ در حالی که او فقط برای دو یا سه بار هند رفته است.
سخنان بانو هنریار واکنش کاربران شبکههای اجتماعی را به همراه داشته است. شماری از کاربران شبکههای اجتماعی با او ابراز همدلی کرده و از برخورد شهروندان در برابرش معذرت خواستهاند. او سخنانش را همراه با بغض و اشک بیان میکند و میگوید که حتی در محل زندهگیاش نیز مورد بیمهری همسایهگان خود قرار گرفته است.
یکی از کاربران در توییترش نوشته است: «اشکهایت خیلی دردآور است که تاب تحمل را میبرد. شما از واقعیتهای عینی جامعۀ عقبماندۀ ما صحبت کردهاید، من هم در این مورد تحقیق و درک کردهام تبعیض در مقابل هموطنان هندو وسیک ما نامحدود و قابل تقبیح است.»
خاتول مومند نیز در توییترش نوشته است: «اینجاست که در پیلۀ خجالت خود باید فرو رفت.» بیشتر کاربران شبکههای اجتماعی هم دربارۀ برخورد تبعیضآمیز شهروندان در برابر هندو وسیکهای کشور ابراز شرمندهگی کردهاند.
سخنان انارکلی هنریار واکنش محمدسرور دانش، معاون دوم ریاستجمهوری را نیز به همراه داشت. آقای دانش در فیسبوکش با نوشتن نامهیی به او گفته است: «اشک و صدای بغضآلودتان را دیدم. همراه با شنیدن صدای لرزان و دیدن قطرات غلطان اشک شما، من و ما، همهگی اشک ریختیم و از آنچه بر شما و همگنان شما رفته، بر خود لرزیدیم و شرمیدیم.»
معاون دوم ریاستجمهوری در این نامه نوشته است: «روایت تلخ شما از تبعیض، روایت اکثریت مردمان این سرزمین است. اشک شما اشک همه ستمدیدهگان و محرومان و مغضوبان روی زمین است.»
بانو هنریار در بخشی از سخنان خود گفته است با تمام رفتار تبعیضآمیز هموطنانش، بازهم افغانستان و شهروندان کشورش را دوست دارد.
سرور دانش بانو هنریار را خطاب قرار داده و گفته است: «به اندیشۀ بلند انسانی و احساس پاک وطندوستی شما همۀ ما افتخار میکنیم. افغانستان سرزمین مشترک همۀ شهروندان این کشور است، اعم از مسلمانان و هندوباوران ما.»
هرچند هندو و سیکها جمعیت قابل توجه افغانستان را تشکیل میدهند؛ اما همواره مورد رفتار تبعیضآمیز و بیمهری حکومت افغانستان و شهروندان قرار گرفتهاند.