شماری از باشندگان ننگرهار، هنوز هم روی جادههای مناطق مختلف شهر جلالآباد، مرکز این ولایت، گونههای مختلف دارو را در کراچیهای دستی و به گونهی غیرمعیاری و خودسرانه میفروشند.
شماری از این فروشندگان دارو، میگویند که فروش دارو را از پدران شان به ارث برده اند.
سمیر که در یکی از مناطق معروف شهر جلالآباد دارو میفروشد، میگوید که او تنها داروی سردردی، جاندردی و دارو برای برخی بیماریهای دیگر را، به مردم عرضه میکند.
سلاموطندار را در تویتر دنبال کنید
او به سلاموطندار میافزاید: «زمانی که داکتر/پزشک کم بود، پدرم دوا/دارو میفروخت و اکنون این کار از پدرم به ما رسیده است. من دواهای قوی زیاد ندارم و تنها دواهای عادی مانند تابلیت سردردی، جاندردی و زکام را میفروشم.»
در همین حال، شماری از افرادی که از این داروفروشان دارو میخرند، میگویند که آنان بیشتر وقتها برای خرید داروهای عادی به داروفروشان روی جاده مراجعه میکنند.
نورمحمد، از باشندگان ننگرهار که در شهر جلالآباد کار میکند، میگوید که وقتی احساس تب یا سردرد میکند، به جای رفتن نزد پزشک یا داروخانه، از دستفروشان دارو میخرد.
با این حال، مسئولان صحی در ننگرهار، به سلاموطندار میگویند که فروش خودسرانهی دارو در شهر جلالآباد ممنوع است و با فروشندگان آن، برخورد میشود.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
قدرتالله ساحل، آمر ارزیابی ریاست صحت عامهی ننگرهار، میگوید که تمام شهر زیر نظارت آنهاست و به هیچ کس اجازه داده نمیشود به گونهی خودسرانه دارو بفروشد.
او میافزاید: «قطعاً به کسی اجازه نمیدهیم که به گونهی خودسرانه دوا بفروشد. حتا تمام دواخانهها/داروخانهها را ثبت کردهایم که بدون اجازهی ما نمیتوانند فعالیت کنند.»
گفتنی است که مشکل فروش خودسرانهی دارو نه تنها در ننگرهار، بل در دیگر ولایتهای کشور نیز دیده میشود؛ مسئلهای که به گفتهی کارشناسان مسائل صحی، بیشتر از آن که برای انسان سودمند باشد، زیانآور است.