مسئولان شماری از کارخانههای تولیدی در شهرک صنعتی ننگرهار، از کمبود برق، آب، خرابی سرکها و نبود بازار برای کالاهای تولیدی شان شکایت دارند.
آنها، میگویند که در شبانهروز تنها ۱۰ ساعت به انرژی برق دسترسی دارند؛ چیزی که سبب شده روند کار شان کند شده و متحمل زیانهای مالی شوند.
سیال ساپی، مسئول کارخانهی تولید گوشت مرغ در شهرک صنعتی شیخ مصری در ننگرهار، میگوید که که برای رشد سکتور خصوصی، نیاز است که به مشکلات موجود در این بخش رسیدگی شود. او میافزاید: «مشکل بزرگ ما نبود برق است؛ سرک نیست؛ شفاخانه نیست و ما با بسیار مشکلات روبهرو استیم.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
کامران اکبری، مسئول کارخانهی تولید دانهی مرغ و خوراک حیوانی در این ولایت، میگوید: «مهمترین مشکل ما نبود سرک است؛ مشکل دیگر نبود برق است که در ۲۴ ساعت ۱۰ ساعت برق داریم؛ پارکهای صنعتی ما دیوارهای حفاظتی ندارد؛ خواست ما این است که سیستم خدمات شهری به ما ایجاد شود تا کارگران به گونهی آسان رفتوآمد کنند.»
در همین حال، آگاهان مسائل اقتصادی، میگویند که برای ایجاد فرصتهای شغلی در جامعه، حکومت بایستی سهولتهای بیشتری را برای سکتور خصوصی فراهم کند.
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
اسدالله احمدزی، آگاه مسائل اقتصادی، میگوید: «لازم است از سکتور خصوصی حمایت شود؛ حمایت از سکتور خصوصی میزان بیکاری را کاهش میدهد و در توسعهی اقتصادی نقش مهم دارد؛ در شرایط کنونی حکومت باید بیشتر از دیگر بخشها به سکتور خصوصی توجه کند.»
در سوی دیگر، شاکرالله استانکزی، مدیر پارکهای صنعتی ریاست صنعت و تجارت ننگرهار، میگوید که حکومت سرپرست متعهد است که سهولتهای لازم را برای سکتور خصوصی فراهم کند. به گفتهی او، در حال حاضر، به همه کارخانههای تولیدی در ننگرهار زمین توزیع و به شماری از آنها سرک هم ساخته شده است. «ما در ننگرهار ۱۵۰ کارخانهی فعال داریم که به تمام شان زمین توزیع شده؛ به بعضی شان سرکها را هم جور کردیم و بالای برخی کار جریان دارد؛ هزاران تن در این کارخانهها سرگرم کار اند.»
مسئولان امارت اسلامی پیش از این، بارها گفته اند که تلاش میکنند همه سهولتهای لازم را برای سرمایهگذاری سکتور خصوصی در افغانستان فراهم کنند.