مسئولان در ریاست کانال ننگرهار، به سلام‌وطندار می‌گویند که کارخانه‌ی تولید روغن «زیتون ننگرهار» در سال روان، ۱۸۹ هزار لیتر روغن زیتون تولید خواهد کرد. سیدهمایون غریب‌مل، سخن‌گوی ریاست کانال ننگرهار، می‌گوید که کارخانه‌ی تولید روغن زیتون ننگرهار ظرفیت تولید ۸۰۰۰ تُن روغن زیتون و ترشی را دارد و قرار است ظرفیت تولید آن در آینده‌ی نزدیک افزایش یابد.

او می‌افزاید: «خوش‌بختانه کارخانه‌ی تولید روغن زیتون و ترشی در کشورهای نزدیک هم نیست. در همین کارخانه ۴۱ تن کار می‌کنند و برنامه داریم که به همه بخش‌های این کارخانه توجه‌ی جدی شود.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

غریب‌مل، می‌افزاید از ۶۰۰ هکتار زمینی که کانال زراعتی ننگرهار به باغ‌های زیتون اختصاص داده است، در سال روان ۱۸۰ هزار لیتر روغن زیتون و ۳۰ تُن ترشی به دست خواهد آمد؛ در حالی که این رقم در سال گذشته به ۴۱ هزار لیتر روغن زیتون و ۱۲ تُن ترشی می‌رسید.

کارخانه‌ی تولید روغن زیتون ننگرهار که در مساحت ۲۷.۵ جریب زمین در ساحه‌ی فارم حده ایجاد شده است در دو بخش تولید روغن زیتون و آچار فعالیت دارد.

میرآقا حمیدی، کارمند در کارخانه‌ی روغن زیتون ننگرهار، می‌گوید که این کارخانه در بخش تولید ترشی با مشکل کم‌بود ظرف (بوتل) روبه‌رو است.

او می‌افزاید: «این ‌جا دو بخش داریم، یکی تولید روغن و دیگری تولید ترشی است. در این جا ۴۱ تن کار می‌کنیم که سه تن در بخش اداری و بقیه در بخش فنی اند.»

کارشناسان امور اقتصادی، می‌گویند که حکومت با ایجاد کارخانه‌های تولیدی و سرمایه‌گذاری روی آن‌ها، می‌تواند زمینه‌ی کاریابی به شهروندان را فراهم کند و میزان تولیدات داخلی را افزایش دهد.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

اسدالله احمدزی، کارشناسان امور اقتصادی،می‌گوید: «این یک اقدام نیک است. با این کار از یک سو جلوی تولیدات خارجی گرفته می‌شود و از طرفی دیگر به مردم زمینه‌ی کار فراهم می‌شود.»

این در حالی است که بر اساس آمار ریاست کانال ننگرهار، شش دهه پیش هم‌زمان با آغاز کار پروژه‌ی «وادی ننگرهار»، در چهار فارم سه هزار ۱۰۰ هکتار زمین در این ولایت به باغ‌های زیتون اختصاص یافته بود؛ اما در جریان جنگ‌های داخلی هزار و ۳۸۰ هکتار باغ‌ زیتون تخریب شده است.

مرتبط با این خبر:

کلیدواژه‌ها: // // // //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: