شماری از باشنده‌گان پایتخت از افزایش آلوده‌گی صوتی شاکی‌اند و می‌گویند که در ماه‌ها پسین، آلوده‌گی صوتی پخش‌شده توسط وسایط نقلیه و دست‌فروشان در کابل‌، بیش‌تر شده است.

پایتخت‌نشینان می‌گویند که آلوده‌گی صوتی از آلوده‌گی‌های خطرناک محیط‌زیستی‌ست که عواقب خطرناک جسمی و روحی را به‌دنبال دارد.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

به گفتۀ آنان، هرچند شهرداری کابل بارها برای کاهش آلوده‌گی صوتی اقدام کرده است، اما تولیدکننده‌گان آن به عمل‌کرد شهرداری، اعتنایی نمی‌کنند.

علی، یک تن از باشنده‌گان کابل، می‌گوید: « لودسپیکرهایی که در کراچی‌ها است، سروصدا می‌کنند و موترسایکل‌هایی که تیر می‌شوند بی‌حد اذیت می‌کنند، انسان جور باشد سرش بد می‌خورد. لودسپیکرهای‌شان را چندین بار جمع کرده برد در دوران امارت و جمهوریت، ولی آن‌ها می‌گویند که باید روشن باشد که مشتری پیدا شود.»

در همین حال، محمدبصیر امین، مسئول تحلیل و تجزیه در ادارۀ ملی حفاظت از محیط زیست، می‌گوید این اداره برای جلوگیری از افزایش آلاینده‌های صوتی، راه‌کارهای جدی روی‌دست گرفته است و با متخلفان برخورد جدی خواهد کرد.

او می‌افزاید افرادی که سبب افزایش آلوده‌گی صوتی می‌شوند در قدم نخست جریمۀ نقدی و به دنبال آن مجازات خواهند شد.

از سوی دیگر، روان‌شناسان می‌گویند که قرارگرفتن در محیط پُر سروصدا، سلامتی انسان را تهدید می‌کند.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

شرف‌الدین عظیمی، روان‌شناس، به این باور است که قرارگرفتن در معرض صداهای غیرمعیاری، سبب به میان‌آمدن اضطراب، ناراحتی، مغشوش‌شدن ذهن و در نهایت ایجاد ترس و وسواس نزد افراد می‌شود.

بررسی‌های جهانی نشان می‌دهد که آلوده‌گی صوتی سبب کاهش قدرت شنوایی، ابتلا به بیماری‌های قلبی، بلندرفتن فشار خون و کاهش درجۀ حرارت بدن می‌شود.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: