محمد محقق، مشاور ارشد ریاست‌جمهوری در امور سیاسی و امنیتی می‌گوید، عاملان رویدادهای تروریستی و حملات انتحاری پس از بازداشت با رشوت و یا با بخشش از سوی حکومت رها می‌شوند.

به گفتۀ او پس از وقوع انفجارها، حکومت تنها از طریق رسانه‌های اجتماعی با خانواده‌های قربانیان ابراز همدردی می‌کند.

آقای محقق که امروز (چهارشنبه، ۱۲ جوزا/خرداد) در مراسم یادبود از چهارمین سالیاد کشته‌شدن سالم ایزدیار پسر محمدعلم ایزدیار، معاون نخست مجلس سنا سخن می‌زد، با نگرانی از افزایش حملات تروریستی می‌گوید، قربانیان اصلی این‌گونه حملات غیرنظامیان‌اند.

آقای محقق می‌گوید، حاکمیت قانون در افغانستان به اندازه‌یی ضعیف است که عاملان حملات تروریستی یا بازداشت نمی‌شوند و یا اگر بازداشت شوند، مطمین‌اند که با رشوت و یا  با رحمت حکومت رها می‌شوند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

به گفتۀ آقای محقق، با آن‌که حملات تروریستی، روزانه صدها تن را به کام مرگ می‌کشاند؛ اما حکومت به رسیده‌گی مختصر بسنده می‌کند. او می‌گوید، گروه طالبان خواهان آزادی زندانیان‌شان هستند، در حالی‌کی این زندانیان در این حملات دست دارند.

محمد محقق، مشاور ارشد ریاست‌جمهوری در امور سیاسی و امنیتی می‌گوید: «حادثۀ که دیشب واقع شد این‌ها را کی می‌زنند؟ همان‌هایی‌اند که بعد مطمین‌اند که اگر گیر بیایند، بازداشت شوند فردایش یا با رشوت و یا هم به رحمت حکومت رها می‌شوند قانون تطبیق نمی‌شود.»

در دهم جوزای سال ۱۳۹۶، یک تانکر مملو از مواد منفجره در نزدیکی چهارراهی زنبق کابل منفجر و در نتیجۀ این رویداد، ۱۴۰ تن کشته و بیش از ۱۰۰ تن زخم برداشتند، پس از این انفجار در ۱۲ جوزای همان سال، گردهمایی اعتراضی در واکنش به انفجار این تانکر برگزار شد، اما این اعتراضات به خشونت کشیده شد ۵ معترض به شمول محمدسالم ایزدیار، پسر محمدعلم ایزدیار از سوی نیروهای امنیتی با شلیک گلوله کشته شدند.

سلام‌وطندار را در اینستاگرام دنبال کنید

به دنبال آن سه انفجار دیگر در مراسم جنازۀ محمد سالم ایزدیار رخ داد و ۹ کشته و بیش از ۲۰۰ زخمی برجا گذاشت. اکنون پس از چهار سال، حبیب‌الله حسام، رئیس شورای علمای سنی و شیعۀ افغانستان در این  می‌گوید، حلقات خاصی از مراسم خاک‌سپاری جنازۀ آقای ایزدیار با عاملان این انفجار همکاری کرده و در جاسازی مواد انفجاری به آنان کمک کرده است.

او می‌گوید، دو تن از کسانی‌که با عاملان این انفجارها همکاری کرده‌اند اکنون به عنوان وزیر در وزارت خانه‌ها ایفای وظیفه می‌کنند.

حبیب‌الله حسام می‌افزاید: « آن‌ها هر کسی بودند یک مرمی بودند. یک بودجه و تجهیزات استعمال شدنی بودند. حلقات مخصوصی از داخل آن‌ها را کمک کرد و در میان جنازه جاسازی و انفجار داد. کسانی‌که این همکاری را کردند دوتای‌شان همین حالا وزیر و آدم‌های کلان است.»

با این همه محمد علم ایزدیار، معاون نخست مجلس سنا می‌گوید، پس از گذشت چهارسال هنوز عاملان قتل پسرش و ۴ تن دیگر شناسایی و بازداشت نشده‌اند.

او می‌گوید، افرادی که  در رأس حکومت  قراردارند در تیرباران و کشتار جمعی معترضان ۱۲ جوزا دست دارند. «برداشت من است که از رأس حکومت تا به پایان کسانی‌که تصمیم‌گیر هستند و زعامت کشور را  دیروز که در دوران حکومت وحدت ملی بود به دوش داشتند و امروز نیز به دوش دارند در این قتل شریک‌اند.»

هرچند آقای ایزدیار می‌گوید که ارادۀ سیاسی برای محاکمه عاملان کشتار جمعی وجود ندارد با آنهم خواهان به محاکمه کشاندن هرچه زودتر عاملان آن است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: