کمیتۀ بینالمللی صلیب سرخ، با پخش گزارشی گفته که دسترسی به مراقبتهای صحی در افغانستان هنوز نگرانی عمدۀ بسیاری از شهروندان این کشور است. به گفتۀ این نهاد، هزاران مرکز صحی در افغانستان بسته شدهاند یا هم فعالیت نمیکنند.
صلیب سرخ افزوده است که شهروندان افغانستان نمیتوانند از عهدۀ پرداخت هزینۀ درمان در مرکزهای صحی خصوصی برآیند و نه هم به کشورهای همسایه سفر کنند.
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
در گزارش همچنان آمده است که بسیاری از بیماران سفرهای طولانی را برای جستوجوی درمان تحمل میکنند. در عین حال، خانوادههای بیماران نمیتوانند هزینۀ درمان و دارو را بپردازند و در برخی موارد، بیماران از مرکزهای صحی بدون درمان مرخص میشوند.
صلیب سرخ تأکید کرده است که افزون بر این، افغانستان با کمبود دسترسی به واکسن کووید ۱۹ نیز روبهروست. این نهاد براساس گزارش سازمان صحی جهان گفته است که تاکنون حدود ۱۰ درصد جمعیت افغانستان واکسن دریافت کردهاند.
از سوی دیگر، بحران بانکی و نقدینهگی در افغانستان تأثیرات ناگواری بر نظام صحی این کشور برجای گذاشته است و شهروندان قادر به تأمین نیازهایشان نیستند.
کمیتۀ بینالمللی صلیب سرخ تأکید کرده است که گامهای ملموسی را برای نجات جانها و توقف ممانعت از خدمات مراقبتهای صحی در افغانستان برداشته و از ۲۸ شفاخانه در این کشور پشتیبانی میکند.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
پیش از این نیز، صلیب سرخ هشدار داده بود که گروههای امدادرسان توانایی جلوگیری از بحران انسانی در افغانستان را ندارند. این کمیته از جامعۀ جهانی خواسته بود که به شهروندان افغانستان کمک کند.