صلیب سرخ هشدار داده است که گروه‌های امدادرسان توانایی جلوگیری از بحران انسانی در افغانستان را ندارند. این نهاد از جامعۀ بین‌المللی خواسته است که با طالبان هم‌کاری کند. رابرت ماردینی، مدیر کل صلیب سرخ، گفته که این نهاد از زمان حاکمیت طالبان بر افغانستان تلاش‌های خود را در کنار دیگر سازمان‌های امدادی افزایش داده است.

مدیر کل صلیب سرخ به خبرگزاری رویترز گفته که پشتی‌بانی جامعۀ بین‌المللی که تاکنون در برخورد با طالبان روی‌کرد محتاطانه‌یی را اتخاذ کرده، برای ارایۀ خدمات اولیه بسیار مهم است. رابرت ماردینی افزوده است که سازمان‌های بشردوستانه بر فرض ترکیب نیروهای‌شان می‌توانند راه‌حل‌های موقتی ارایه کنند؛ اما بحران افغانستان چندگانه و در حال وخامت است.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

برنامۀ توسعۀ سازمان ملل متحد پیش از این «صندوق اعتماد ویژه برای افغانستان» را ایجاد کرده است که هدف آن تقویت اقتصاد مردم و گردش پول نقد است. مدیر کل صلیب سرخ گفته است که این طرح مشکل را برای سه ماه حل می‌کند.

به گفتۀ او، ۳۰ درصد از جمعیت ۳۹ میلیونی افغانستان با سوء‌تغذیۀ شدید روبه‌رو اند و ۱۸ میلیون تن در این کشور به کمک یا حمایت بشردوستانه نیاز دارند. هرچند طالبان که در دهۀ ۱۹۹۰ میلادی امدادرسانان را اخراج کرده بودند، این بار گفته‌اند که امنیت آن‌ها را تأمین می‌کنند.

مدیر کل صلیب سرخ اما گفته است که هیچ سازمان بشردوستانه نمی‌تواند جای‌گزین اقتصاد یک کشور شود و از سقوط آن جلوگیری کند.

سلام‌وطندار فارسی را در تلگرام دنبال کنید

پس از سقوط دولت پیشین و با روی‌کارآمدن امارت اسلامی، دارایی‌های بانک مرکزی افغانستان بسته و کمک‌های جامعۀ بین‌المللی قطع شده است. این موضوع سبب بحران اقتصادی در کشور و افزایش فقر و بی‌کاری شده است.

پیش‌بینی صندوق بین‌المللی پول نشان می‌دهد که اقتصاد افغانستان در سال آینده ۳۰ درصد منقبض می‌شود. یافته‌های سازمان ملل متحد نیز نشان می‌دهد که ممکن است ۹۷ درصد شهروندان افغانستان زیر خط فقر بروند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: